На Међународни фестивал хурки и кобасице у Адорјан је данас пре подне стигло више од 100 екипа из Војводине, али и из Словачке, Ердеља и Мађарске.
Током читавог преподнева посетиоце фестивала забављале су групе које су свирале свадбарску музику. Осим из целе Војводине, екипе су дошле и из Словачке, Ердеља и Мађарске спремне да се надмећу у рецептима за прављење хурке и кобасице. Ласло Пеликан је са својим тимом дошао из словачког места Њедјед и већ осми пут су учесници овог фестивала.
„Како сам приметио, код хурке и кобасице укуси су исти као и код нас. Суштина је у добрим основним намирницама, у месу, соли, биберу, паприци, исто као код хурке. Припремамо је исто као овде у Војводини“ каже Ласло Пеликан, учесник.
Међународни фестивал хурки и кобасица ове године организован је 12. пут и 135 екипа је припремало печене кобасице и хурке.
„Пре дванаест година смо имали велики сан и он је сада постао стварност. Фестивал нам сваке године постаје све већи, све већа је и посећеност, све је више и екипа и оних који долазе у Адорјан“ каже Чаба Боршош, организатор.
Посета фестивалу гастрономије могућа је током читавог дана. Организатори су припремили и концерте, а свираће мађарски извођачи, група „Апостол“, Пићу Буњош и група Еда.
У Адорјану нико није остао гладан
|