Велика гужва, укусна јела и одлична атмосфера. Екипа емисије „Панон регели“ уживо се јављала из Малих Пијаца. За добру атмосферу и занимљиве разговоре побринуле су се колеге Брашњо, Шанта, Зеци и њихови гости.
Огромна гужва, укусна јела и одлична атмосфера – то је обележило 15. куварско такмичење нација. На догађају у Малим Пијацама кувари из Војводине, Словачке, Ердеља и Мађарске одмеравали су своје знање.
Перкелт, кувани пасуљ, сарма, равиоли пуњени кокошијим месом – ово су само неки од специјалитета који су припремани на 15. кулинарском такмичењу нација. Главни циљ је био да посетиоци упознају укусе јела која су карактериситчна за различите области Карпатског басена. И ове године на такмичењу је учествовало много младих. Анамарија Сабо каже: „Спремамо перкелт од петла, који се кува од домаћих намирница. Ово су равиоли од петловог меса, тесто је од спанаћа и пуњено месом петла. Осим тога, припремамо домаћу питу коју ћемо овде испећи и послужити је са цепканим месом и поврћем.“
Кулинарско надметање организовало је Удружење грађана „Покрет за Мале Пијаце“ и месна заједница. Ове године пријавило се више од 40 екипа. Главна награда је летовање у Макарској.
„Кувари морају да се потруде, јер мислим да је примаљива главна награда и данас је реткост. Имамо више од четрдесет екипа и то углавном са простора наше локалне самоуправе, али су дошли и са простора између Дунава и Тисе, исто тако стигли су гости и из Хрватске, из Словачке, из Мада поред Дунајске Стреде, из Ердеља из општине Улиеш“ каже Еде Сарапка, председник месне заједнице Мале Пијаце.
Више информација:
Радијски програм уживо са Куварског такмичења нација
|