II. Nyílt pályázat civilszervezetek részére

2017.08.15.
  

A civilszervezeti projektumok költségvetési támogatásának módjáról szóló rendelet 7. szakasza (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 12/2008. sz.) és a 2017. évi magyarkanizsai községi költségvetésről szóló rendeletben előirányzott tétel alapján (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 27/16., 2/17. és 9/2017. sz.) foglaltakkal összhangban, valamint a közérdekű egyesületi programok ösztönzéséhez szükséges vagy a programtámogatáshoz hiányzó eszközökről szóló rendelet 5. szakaszával (A SZK Hiv. Közlönye, 8/2012, 94/13. és 93/2015. sz.) összefüggésben a magyarkanizsai polgármester meghirdeti az alábbi

 

II. NYÍLT PÁLYÁZATOT

civilszervezeti projektumoknak a 2017. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására

 

A civilszervezeti projektumoknak a 2017. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására szánt eszközök összege 1.500.000,00 dinár a II. nyílt pályázat szerint.

A jelen pályázat szerinti eszközöket – a civilszervezeti projektumok költségvetési támogatásának módjáról szóló rendelettel (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 12/2008. sz.) összhangban – civilszervezetek (állampolgári egyesületek) kapják az alábbi szakterületekhez tartozó projektumaik megvalósítására:

1. a kormányzati, a civil és az üzleti szektor közötti együttműködés erősítését célzó tevékenységek

2. gazdasági tevékenységek (idegenforgalom, mezőgazdaság, kisipar, régi és ritka mesterségek, szövetkezetek stb.) ösztönzése és fejlesztése

3. a helyben élő közösség fejlesztése

4. környezeti nevelés, környezet- és egészségvédelem

5. az emberi és kisebbségi jogok érvényesítése

6. a közoktatás programjai

7. ifjúsági programok

8. időskorúak programjai

9. a helyi környezet demokratizálásának érvényesítése

10. a civil társadalom fejlesztése

11. népjóléti és emberbaráti tevékenység (szociálisan rászorulók, időskorúak, fogyatékkal élők, sérültek stb. támogatása)

12. művelődési örökség, történelmi emlékek ápolása

13. jószolgálati munka

14. veteránok, katonai és polgári hadirokkantak védelme

15. függőségi betegség ellen kezeltek védelme és segítése

16. nyugdíjasszervezetek tevékenysége

17. nem iskolarendszerű képzés

18. a női jogok érvényesítése

19. a tömegtájékoztatás fejlesztése

20. a magyarkanizsai önkormányzat fejlődésének felgyorsítását és a polgári szerepvállalás érvényesülését elősegítő egyéb tartalmak.

A 2017. március 14-én kelt 02-100/2017-I/A számú polgármesteri rendelet a magyarkanizsai községi költségvetésből 2017-ben  nyílt pályázat útján támogatandó civilszervezeti projektumok elsőbbséget élvező szakterületeivé a 2., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 11. és 18. sorszám alatti szakterületeket nyilvánította.

A pályázaton olyan civilszervezetek (állampolgári egyesületek) jogosultak részt venni, amelyeknek székhelye Magyarkanizsa községben van, illetve amelyek – mint községi, községközi vagy köztársasági szervezetek – Magyarkanizsa község területén rendelkeznek székhellyel vagy fiókszervezettel, és itt fejtik ki működésüket.

Egy-egy civilszervezet (állampolgári egyesület) legföljebb két projekttel pályázhat, a magyarkanizsai községi költségvetésből pedig csak egy projektjének támogatására ítélhető oda eszköz.

A projektet a magyarkanizsai önkormányzat területén kell megvalósítani, és azt a költségvetési év végéig, azaz 2017. 12. 31-éig be kell fejezni.

A civilszervezet (állampolgári egyesület) a projektérték 10%-át más forrásból köteles biztosítani.

A pályázatokat az erre rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani, amely elválaszthatatlan része a pályázati dokumentációnak. A pályázati dokumentáció a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal (Fő tér 1) ügyfélszolgálatán és a 10. sz. irodában vehető át hétköznap 8.00 és 12.00 óra között, illetve letölthető a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos honlapjáról (www.kanjiza.rs/pályázatok).

A pályázati dokumentáció a következőket tartalmazza:

1. pályázati nyomtatvány

2. a projektkoordinátor és a fő munkatársak életrajza

3. a szervezet bejegyzési határozatának fénymásolata

4. az alapító okirat (az alapszabály) fénymásolata.

A pályázatokat zárt borítékban II. CIVILSZERVEZETI NYÍLT PÁLYÁZAT megjelöléssel a Fő tér 1 szám, 24420 Magyarkanizsa címre postai úton vagy a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán átadva legkésőbb 2017. augusztus 29-éig kell benyújtani. 

A bizottság nem veszi figyelembe azokat a pályázatokat: amelyek elkéstek, amelyek hiányosak, amelyeket nem a rendszeresített formanyomtatványon vagy nem a pályázatban megfogalmazott célra nyújtottak be, továbbá amelyet faxon vagy e-mailben küldtek el, valamint amelyet nem írtak alá. A hiányos pályázati anyagokat a bizottság nem értékeli és nem pontozza. A pályázati anyagot a pályázók nem kapják vissza.

A nyílt pályázatról további felvilágosítás a 875-166-os (208-as mellék) telefonszámon Darabán Piroskától kapható.



II. Nyílt pályázat a civilszervezeti projektumoknak a 2017. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására

Projektjavaslat-formanyomtatvány a 2017. évi magyarkanizsai községi költségvetésből támogatandó projektumokra meghirdetett II. nyílt pályázaton való részvételre