A képviselő-testület módosította a költségvetést

2017.12.07.
 

A magyarkanizsai képviselő-testület november 30-i ülésén húsz napirendi pontot tárgyaltak meg és fogadtak el. Elsődlegesen rendeletjavaslatot tártak a testület elé társadalmi vita lebonyolításáról, valamint elfogadták a Magyarkanizsa község területén lévő társasházak, lakó- és üzleti épületek házirendjének rendeletjavaslatát. Megállapították az ingatlanok négyzetméterenkénti átlagárának 2018. évi, a községi vagyonadó kivetéséhez szükséges összegét is.

Döntöttek arról, hogy a Magyarkanizsai Női Labdarúgóklub nevet fogja ezentúl viselni a Metalmania Labdarúgóklub, valamint az óvodás és általános iskolás gyermekek ingyenes étkeztetéséhez kötődő rendeletről is tárgyaltak.

Meghozták a korrupcióellenes rendeletet; a szociális védelmi szolgáltató központ eddigi igazgatóját, Tolnai Csabát kinevezték négyéves mandátumra.

A legnagyobb vitát és leghosszabb tárgyalási időt követelő két napirendi pontot a költségvetés kilenchavi megvalósulása és kiegészítése képezte. A kilenc hónapos időszakról Domonkos Tibor, a pénzügyi osztály vezetője számolt be, aki vázolta a még az idei évben várható eszközöket is. A tervezett költségvetés egymilliárd-hetvenmillió dinár volt, most pedig kilencszáznegyvenmillióra csökkentették. Az év végi megvalósulást 80 százalék körülire várják.

A szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Kft. 2017. évi üzletviteli programjának módosítását is jóváhagyták, minek alapján ez év december 20-áig lettek meghosszabbítva a regionális hulladékkezelő központ kiépítési, felszerelési és tesztelési időpontjai. Eddig öt határozatlan idejű és munkaszerződéssel alkalmazott dolgozója és egy határozott időre kinevezett vezetője van, az építési munkák befejezését követően már növelni kell az alkalmazottak létszámát további hatvan személlyel.

Bővebben:


Módosították a költségvetést

Korrupcióellenes tervet fogadott el a magyarkanizsai KKT

Ülésezett a magyarkanizsai KKT

A Községi Képviselő-testület XV. ülése – összefoglaló


Ülésezett a képviselő-testület



Fotó: Puskás Károly építészmérnök