Karácsonyi vásár

2017.12.21.
 

December 16-án nyílt meg Magyarkanizsán a karácsonyi vásár, ami nagyban hozzájárul az ünnepi hangulathoz az adventi időszakban.

Aki még nem érezte volna át a karácsonyi melegséget, minden bizonnyal a vásárban sétálva megkapta azt. Szombaton délután négykor kézműves foglalkozással és interaktív mesejátékokkal kezdődött a vásári forgatag, bábozással Baráth Mária óvónő foglalkozott, gyerekek részvételével, majd a mesejáték következett a szabadkai tanítóképző manóival, a folytatásban pedig a Mókus Tanoda kézműves foglalkozásai töltötték ki a programot. Mindeközben a Jingle Jazz duó karácsonyi dalokat adott elő jazz köntösben, majd pedig a helybeli Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület folklórcsapata lépett fel.

A Fő utca szomszédságában vasárnap is folytatódtak a programok a karácsonyi sütigyárral, ami aprósütemények készítését foglalta magában, és amibe a gyerekeket is bevonták. Délután négytől játékos foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek és a szülőknek Mácsai Mónika és Fehér Anikó gyógypedagógusok, majd fél öttől megint felcsendültek a karácsonyi dallamok jazz köntösben a Jingle Jazz duó előadásában. A Betlehemezés és Bölcsőcskézés a Tisza Néptánc egyesület előadásában tette fel a koronát a magyarkanizsai karácsonyi vásárra, ahol a kürtőskalácstól kezdve a kézműves ékszereken át egészen a helyi termelők élelmiszerein át minden kapható volt.

Bővebben:


Menjünk mi is Betlehembe

Karácsonyi vásár Magyarkanizsán

Színes programok és bőséges kínálat a magyarkanizsai karácsonyi vásáron


Karácsonyi vásár: Gazdag kínálat és szép programok



Fotó: Puskás Károly építészmérnök