Egyetértésben zajlott a képviselő-testületi ülés

2018.02.07.
 

A csütörtöki, tizenhetedik ülésen huszonkét pont szerepelt, és az is kuriózumszámba ment, hogy még csak képviselői indítványok, javaslatok és kérdések sem hangzottak el.

A legelső mozzanatként az eddigi képviselő-testületi titkár, Milovanović Marija, aki tíz éven át töltötte be ezt a tisztséget, beadta lemondását, mégpedig azért, mert a jövőben az önkormányzati közigazgatást fogja vezetni. Helyét Rácz Major Diána okleveles jogász veszi át. Az ülés már az ő jelenlétében zajlott.

Elfogadták Telek Krisztinának, a Szociális Központ igazgatónőjének évi tervéről szóló összefoglalóját is, melyben kifejtette az intézmény ez évre vonatkozó elképzeléseit, miszerint belső renoválást és a biztonsági rendszer továbbfejlesztését tűzték ki célul, melyek elengedhetetlenek a zavartalan működéshez. Ugyanakkor szólt a káderproblémáról is, amely az állam terhe, ugyanis legalább öt szakmunkatársra lenne szükségük.

A zentai Történelmi Levéltár képviseletében annak igazgatója, ifj. Fodor István is elmondta évi tervüket, ami Magyarkanizsát abból a szempontból érinti fokozottan, hogy a zentai csatára való megemlékezésüket ide is elhozzák, valamint az IPA-Interreg-pályázatokon való részvételt is hangsúlyozta, melyben hathatós segítséget nyújtott számukra a magyarkanizsai ICR.

A Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző központ munkatervének legfigyelemfelkeltőbb terve a leendő Tudománypark létrehozása, mely tudásbővítést eredményezhet gyereknek és felnőttnek egyaránt.

A Vöröskereszt 2018-ban a szabadkai vérellátó központtal kötött szerződést, valamint fontos elmondani azt is, hogy ebben az évben is folytatják az elsősegélynyújtás oktatását, emellett a népkonyhaprogram is megszakítás nélkül működik.

A Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ munkájának fontosságát senki nem kérdőjelezte meg, ahol a testi és értelmi sérült gyerekek és felnőttek napközi otthonában 30 felhasználónak teszik szebbé és könnyebbé napjait.

Az ICR-ben a turizmus, ökoturizmus és kultúra lesz előtérbe helyezve IPA- és EU-s pályázatok megírásával. Ezzel kapcsolatban az UKROK frakcióvezetője, Tandari Zoltán felszólalásában kételyeit fejezte ki az uniós pályázati pénzek felhasználásának a tisztaságáról.

Teslić Zoran, a sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstag egy jó hírről tájékoztatta a jelenlevőket, mégpedig arról, hogy az iskolaév végéig befejeződik a Partizan sportklub épületének rendbetétele, ahol a nyár folyamán óvó- és tanítóképzős, valamint testnevelés szakos felnőttek foglalkoznak majd délelőttönként a gyerekekkel.

A foglalkoztatási cselekvési tervet, valamint a katasztrófavédelem terveit is megszavazták, csakúgy mint az egészségházét. Gyólay Karolina elmondta, hogy az új szárnyban karácsony óta nincs fűtés meghibásodás miatt, de ezt a munkát a héten elvégzik, és ismét meleg rendelőkkel várják a pácienseket.

Határozati javaslatot fogadtak el a község eredeti hatáskörébe tartozó ügyek felügyelőségi ellenőrzését egyeztető bizottság megalakításáról és a Regionális Kreatív Műhely igazgatóbizottsága elnökének felmentéséről és kinevezéséről: Erdélyi Tóth Edit helyére Dobó László került.

Bővebben:


Különleges képviselő-testületi ülés

A községi intézmények évi programjairól volt szó a magyarkanizsai KKT ülésén

Első ízben teljes egyetértésben a hatalom és az ellenzék a képviselő-testület ülésén

A Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület XVII. ülése


Üléseztek a képviselők



Fotó: Puskás Károly építészmérnök