Jól működik a gyógyszertár-hálózat

2018.09.24.
 

A csókai Neofarm gyógyszerészeti magáncég október óta sikeresen üzemelteti a bérelt önkormányzati tulajdonban lévő hat gyógyszertárat Magyarkanizsa község településein: Magyarkanizsán, Horgoson, Martonoson, Kispiacon, Oromon és Oromhegyesen.

Körmöczi Edit, gyógyszerész, Magyarkanizsa: „Egyre több beteg tér vissza hozzánk, különösen január óta, amióta elkezdtük a gyógyszerek vénnyel való kiadását. Amint láthatják gyógyszertárunk nagyon szépen ellátott, ami délelőtt nincs, az délután már itt van a gyógyszertár polcain.”

Szeptember 12-én a magyarkanizsai önkormányzat, a helyi egészségház, valamint a Neofarm magáncég illetékesei bejárták a község összes gyógyszertárát.

Nebojša Vučković, tulajdonos, Neofarm, Csóka: „Sokat tettünk: új polcokat is felszereltünk, helyet alakítottunk ki az új gyógyszereknek, úgyhogy véleményem szerint a polgárok elégedettek. A gyógyszertárak megteltek gyógyszerekkel, és minden készítmény kapható, a nap bármely szakában, vényre is.”

A Magyarkanizsai Egészségház az elmúlt években jelentős adósságot halmozott fel. Azonban a vezetőség felelősségteljes hozzáállásnak köszönhetően a tartozás összegét 83 millió dinárról sikerült jelentősen csökkenteni.

Gyólai Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Mind az önkormányzat segítségének köszönhetően, mind az Egészségház spórolásának illetve pénzügyi beosztásának köszönhetően ez az adósság 37 millió dinár. Várható, hogy egy másfél éven belül el is fog tűnni.”

A magyarkanizsai önkormányzat feltételeket szabott a veszteséggel működő állami gyógyszertárak bérbeadásakor, amelyeket a Neofarm magáncég sikeresen teljesít.

Nebojša Rakić, polgármester-helyettes, Magyarkanizsa: „Ma körbejártuk a község összes gyógyszertárát. Valóban pazar látvány volt, hogy mindegyik egyformán rendelkezik a szükséges gyógyszerekkel, és hosszú évek után megfelelően felszerelt.”

A magyarkanizsai önkormányzat minden településén sikeresen működnek a gyógyszertárak - állapították meg az illetékesek. Az ott dolgozó gyógyszerészek szerint, az a céljuk, hogy az orvosokkal karöltve biztosítsák a páciensek biztonságos és hatásos ellátását.

Bővebben:


Jól működik Magyarkanizsa község gyógyszertár hálózata

Jól működik Magyarkanizsa község gyógyszertár hálózata – Info Tv