Folytatódik az ingyenes talajminta-elemzés

2018.10.03.
 

Magyarkanizsa önkormányzata értesíti a községben bejegyzett termelőket, hogy továbbra is benyújthatók az igények a 2018 évi ingyenes talajmintavétel igénylésére!

Egy termelő maximálisan 10 ingyenes minta elemzésére jogosult, kizárólag a községben lévő földeken, saját és bérelt parcellákon. Állami földek talajmintavételezésére is átadhatók az igények. Azok a termelők, akiknek vagyonadó hátraléka van, annak törlesztéséig nem élhet az önkormányzat által finanszírozott ingyenes szolgáltatással. Az előlátott mintavétel darabszáma a községben 1000 db. Az igények átadhatók legkésőbb október 22-ig, illetve az előlátott mintaszám erejéig.

A jelentkezéshez szükséges dokumentáció:

-              a bejegyzett gazdaság aktív jogállásáról szóló igazolás fénymásolata;

-              személyi igazolvány fénymásolata,

-              vetésstruktúra a parcellák pontos kataszteri számával és nagyságával (az Államkincstár magyarkanizsai kirendeltségében a gazdaságokról vezetett jegyzékből kiadott kivonat második oldalának fénymásolata, amennyiben nem a falugazdászoknál történt a 2018. évi gazdaságfelújítás);

-              előre elkészített négyéves vetésterv (vetésforgó) minden parcellára.

Аz igények begyűjtését és az űrlapok kitöltését a községi falugazdászok végzik a városháza épületének földszinti 16-os irodájában. Bővebb információ a községi falugazdászoktól a következő telefonszámon kapható: 024/874-236.

A mintavételezést egy újvidéki intézet végzi, amely az elemzési eredményeket postai úton továbbítja majd a termelők részére.