Polgármesteri fogadás a legsikeresebb birkózóknak

2018.09.19.
 

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere szeptember 18-án fogadta a helyi Potisje Birkózóklub tehetséges fiataljait, akik a közelmúltban nagyon szép eredményeket értek el a szarajevói korosztályos Balkán-bajnokságon. A 12 ország versenyzőinek részvételével megrendezett viadalon a Tisza-parti egyesület birkózói, Losonc Szabolcs (61 kg) a serdülőválogatott tagjaként ezüst-, míg az U15-ös mezőnyben fellépő Rekecki Botond (48 kg) és Berec Dávid (52 kg) bronzérmet nyert. A fogadáson természetesen részt vett a Balkán-bajnokság többi magyarkanizsai indulója is, Saranyai Ákos (71 kg) és Fábián Orsolya (66 kg) egyaránt ötödikként végeztek Szarajevóban, míg Mosó Bálint (75 kg) a hetedik helyen zárt.

– Örülök, hogy a sportolóink tovább öregbítik községünk hírnevét, remélem, a jövőben is ilyen szép sikereket érnek majd el! Hálás vagyok a sportmunkásoknak, akik a korántsem tökéletes körülmények között is hajlandók idejüket és energiájukat a gyerekekre áldozni, és dolgozni velük. A feltételek talán nem ideálisak, természetesen mindig van hová fejlődni és fejleszteni, ezért külön köszönet illeti a sportolóinkat és edzőiket – nyilatkozta a község polgármestere.

A fiatalokat természetesen az egyesület képviselői, Rekecki Rudolf elnök és az igazgatóbizottság tagja, Bálint Zoltán is elkísérte, valamint jelen volt edzőjük, Újhelyi Sándor is.

– A korosztályos Balkán-bajnokságot tizenöt évvel ezelőtt szervezték meg legutóbb, örülök, hogy ennyi idő után újfent sikerült, arra pedig külön büszke vagyok, hogy többek között a mi kezdeményezésünknek köszönhetően élesztették újjá. Az elmúlt időszakban nagyon jó eredményeket értünk el, az utánpótlásunk különösen eredményes, jó munka folyik a klubban, amit ezek a helyezések is bizonyítanak. Kicsit bánt, hogy egyesületünk ennek ellenére sem kapja meg a kellő figyelmet és támogatást, a községben rajtunk kívül gyakorlatilag minden sportegyesület rendelkezik saját teremmel. Remélem, hamarosan ez változni fog. A tömeges kivándorlás a mi helyzetünket is megnehezíti, de szerencsére még mindig van merítési lehetőség, sok gyerek szereti ezt a sportágat Magyarkanizsán, ami mindenképp becsülendő – mondta Bálint Zoltán, aki az egyesületben ellátott tisztsége mellett a Szerbiai Birkózószövetség közgyűlésének elnöke is.

Bővebben:


Polgármesteri fogadás a legsikeresebbeknek