Zömmel pénzügyi kérdésekről döntött a képviselő-testület

2018.12.03.
 

A főbb témakörök közé tartozott a költségvetés-módosítás, az ivóvíz és a szemétszállítás díjainak növekedése, a jövő évi vagyonadó, illetve a Komunalac közvállalat díjszabása. A képviselők 18 napirendi pontról döntöttek. Kisebb vitát váltottak ki a képviselők körében a közműdíjak emelkedésére vonatkozó napirendi pontok, ugyanis a jövőben többet kell fizetni a községben az ivóvízellátásért, illetve a szemétszállításért. Szarapka Ede, alelnök, Községi Képviselő-testület, Magyarkanizsa: „A szemétszállítás esetében 7 %-os áremelés, a polgárokat érintő vízdíj esetében 10 %-os áremelés következett be, és a kommunális gyepmesteri szolgálatnál is szintén 10 %-os. Itt az igazgatók főként a kormány által rendeletbe hozott kommunális munkabérek változásával indokolták az áremelést, az üzemanyag árára hivatkoztak, és a különböző költségek megnövekedésére.”

Költségvetés-módosítást hagyott jóvá a képviselő-testület, ugyanis több olyan projekt nem valósul meg idén, amelyet korábban előláttak.

A másik főbb napirendi pont a költségvetés eddigi megvalósulása volt. Miloš Kravić, elnök, Községi Képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Ami a költségvetést illeti, a költségvetés megvalósulása sajnos az első 9 hónapban körülbelül 70 százalékot tett ki. Remélem, hogy az év végéig a költségvetés megvalósulása eléri a 80 százalékot.”

Mindemellett elfogadták a képviselők a vagyonadóról szóló rendeletjavaslatot, miszerint a jövő évi ingatlanadót a mezőgazdasági területeknél egységes árban, vagyis nem kategória alapján fizetik a termelők. A fizetendő magas ár csökkentésének érdekében viszont a képviselő-testület 0.11-es adókulcsot fogadott el, ami jóval alacsonyabb az eddigiekhez képest.

Bővebben:


Zömmel pénzügyi kérdésekről döntött Magyarkanizsa Község Képviselő-testülete

Emelkednek a közműdíjak a magyarkanizsai községben

Drágulnak a szolgáltatások, de a bevétel is nőtt




Fotó: Puskás Károly építészmérnök