Ajándék az első babáknak

2019.03.13.
 

Családbarát önkormányzat lévén a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert, mint minden évben, idén is látogatást tett az év elsőszülött babáinál.

Két fiatal házaspárhoz és csemetéikhez látogatott el, akik rácáfoltak arra a statisztikai adatra, miszerint a családalapítás és a gyermekvállalás ideje kitolódott, és egyre később érkezik meg a trónörökös. Martonoson egy kislányhoz érkezett a polgármester, míg Oromhegyesen egy kisfiú volt az, aki az év elején látott napvilágot. Fejsztámer Róbert oromhegyesi útját követően a következőket emelte ki.

– Az önkormányzat családbarát programjának köszönhetően, amely minden évben azzal kezdődik, hogy meglátogatjuk az abban az évben újszülött gyerekeket, meg is tudjuk őket ajándékozni. A családok egyszeri, ötvenezer dináros juttatásban részesülnek, emellett természetesen minden egyes újszülött baba, attól függetlenül, hogy melyik hónapban látja meg a napvilágot, kap egy egyszeri 15 ezer dináros támogatást, illetve emellé a családok kapnak még egy hozzávetőlegesen háromezer dinár értékű babacsomagot – mondta el Fejsztámer Róbert, aki arra is kitért, hogy mi mindent tesznek még a többszörösen Családbarát Önkormányzat díjjal büszkélkedő községben.

– Fontos kiemelnünk az ingyen uzsonnáztatási programunkat, illetve azt is, hogy a középiskolások és a felsőfokú tanulmányaikat végzők is számíthatnak ösztöndíjra, mindemellett az utaztatás támogatását is kiemelten kezeljük – emlékeztetett a polgármester, aki hangsúlyozta, hogy mindezzel a legfőbb céljuk, hogy a községben élő családok életét megkönnyítve ösztönözzék őket az itthon maradásra.

Bővebben:


Ajándék az első babáknak

Meglátogatta az év elsőszülött babáit a polgármester

Az év első magyarkanizsai babáit látogatta meg a polgármester

Meglátogatták 2019 elsőszülöttét




Fotó: Puskás Károly építészmérnök