11 millió dinár támogatás a civilszervezeteknek

2019.05.14.
 

Mintegy 11 millió dinár támogatást osztott szét a magyarkanizsai önkormányzat a civilszervezetek részére. A támogatásról szóló szerződéseket május 6-án írták alá az egyesületek és a civilszervezetek képviselői. Támogatásban részesült a többi között a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely a község tűz- és katasztrófavédelmének biztosítására és fejlesztésére mintegy 2,3 millió dináros támogatást kapott, de több mint 1 millió dinárt kapott a Vállalkozók Egyesülete is.

A Felnőttképzők Regionális Hálózata, vagyis a FERHA 120 ezer dinárral lett gazdagabb, amit Sarnyai Károly elnök szerint a turizmus fejlesztésére költenek majd.

- A projektumunk célja a turizmus fejlesztése, még pedig a turizmuson belül az üzleti kommunikáció fejlesztése. Szerbiában még nem annyira elterjedt, legalábbis nem sok magyar nyelvű tréningről tudunk, ahol az üzleti kommunikációt fejlesztik. Azok a személyek, akik a turizmusban közvetlen találkoznak a vendégekkel, azoknak kell kialakítani úgy a verbális, mint a nem verbális kommunikációját, hogy a vendégek a legjobb élményt tudják kapni itt Magyarkanizsán – mesélte az elnök.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy 51 szervezetet tudtak első ízben támogatni két kategóriában.

- Magyarkanizsa község önkormányzata a 2019-es évre 11 millió dinár összértékben írt ki civilszervezeteknek pályázatot. Ebből 9 millió dinár volt az általános civilszervezetek számára és 2 millió dinár a mezőgazdasági civilszervezetek számára. Az összes pályázati támogatás 43 plusz 8 civilszervezetnek került ma aláírásra a szerződés és lett biztosítva a támogatási összeg – nyilatkozta a polgármester.

A polgármester hozzátette, hogy a támogatásokra szánt teljes összeget még nem használták ki, ezért az év második felében is számíthatnak a civilszervezetek pályázatra az önkormányzat részéről.

Bővebben:


11 millió dinár támogatás a civilszervezeteknek

11 millió dinár támogatást osztottak szét a civilszervezeteknek

Támogatási szerződéseket írtak alá Magyarkanizsán

Életképes közösségek kellenek




Fotó: Puskás Károly építészmérnök