Akciófilm jelenetei elevenedtek meg a Fő téren

2019.10.28.
 

A szerbiai csendőrség újvidéki egységének tagjai tartottak bemutatót október 25-én óvodásoknak és iskolásoknak Magyarkanizsán. A városháza előtti téren a gyerekek megtekinthették a csendőrség által használt eszközöket és ki is próbálhatták azokat. Nagy volt az izgalom a gyerekek körében, ugyanis a tetőről való ereszkedést, kutyás egységeket, fegyvereket, autókat és az álcázás fortélyait is láthatták.

A rendezvényen Dejan Stojišić, csendőrségi tisztviselő mesélt a munkájukról. A csendőrök azt is megmutatták, hogyan járnak el, amikor bevetésen vannak.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az esemény célja elsősorban az volt, hogy a gyerekek betekintést nyerjenek a csendőrök munkájába, és bízzanak az illetékes szervekben. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Azért hívtuk el az óvodából és az általános iskolából a diákokat és a gyerekeket, hogy ők közelebb érezzék magukhoz, magukat a rendőrséghez és általában azokat a szerveket, akik azzal vannak megbízva, hogy minket védjenek és szolgáljanak. Nagyon sokszor a probléma onnan ered, hogy nem bíznak meg már fiatal korban sem a gyerekek magukban a rendőrökben, vagy a mi esetünkben a csendőrség munkatársaiban.”

A bemutatót a Rendőrség a közösségben elnevezésű program keretében hozták el Magyarkanizsára.

Bővebben:


Akciófilm jelenetei elevenedtek meg Magyarkanizsán

A szerbiai csendőrség újvidéki egységének bemutatója Magyarkanizsán




Fotó: Puskás Károly építészmérnök