Bővült a magyarkanizsai Sport- és Rekreációs Központ

2020.02.10.
 

A valamikori Partizan épületében ezentúl új helyiségek állnak rendelkezésére a küzdősportokkal foglalkozó kluboknak és sportolóknak, de új felszerelések beszerzésére is sor került a Sportszövetség sikeres pályázatának köszönhetően. Az új sportrészleget február 7-én tekintette meg Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Nebojša Rakić alpolgármester.

Vuković Igor, a községi sportszövetség titkára elmondta, a Sport- és Rekreációs Központot jelenleg 13 egyesület használja aktívan, ezért nagy szükség volt az épület bővítésére.

- Most örömmel mondhatjuk, hogy 13 egyesület használja ezt az objektumot. Ez körülbelül 350 résztvevő, ami a sportklubokat illeti. Ezen kívül persze a lakosságnak is van lehetősége itt sportolni, természetesen ezek szervezett csoportok, amelyek iránt mindig nagy az érdeklődés – mondta Vuković Igor.

A sportközpontban a többi között van aikido, cselgáncs, fitness gyerekeknek és felnőtteknek, aerobik, kosárlabda és jóga oktatás is. Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester szerint pedig ezzel még nem fejeződött be a Sport- és Rekreációs Központot fejlesztése. Tervben van még egy edzőterem kialakítása, és az udvarhelyiséget is szeretnék sportolásra alkalmassá tenni.

Ennek, az 5 millió dináros beruházásnak a felét Magyarkanizsa önkormányzata saját eszközökből, a másik felét pedig a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság biztosította.

Bővebben:


Bővült a magyarkanizsai Sport- és Rekreációs Központ

Tovább bővítették a magyarkanizsai Sport- és Rekreációs Központot

Ötmillió dináros beruházás

Az önkormányzat vezetői meglátogatták a Partizán Sportközpontot




Fotó: Puskás Károly építészmérnök