Viták nélkül zajlott a képviselő-testület ülése

2020.02.27.
 

A hatalmon lévők és az ellenzék képviselői összesen huszonkilenc, a községet érintő napirendi pontot vitattak meg a magyarkanizsai községi képviselő-testület november 20-án tartott harmincnegyedik ülésén, amelyen néhány ellenzéki ellenszavazattal minden határozatot, javaslatot és módosítást elfogadtak.

Megváltoztatták a helyi közösségekről szóló alapszabályt, amely a választásokra vonatkozik. Könnyítést iktattak be, amely a helyi közösségi tanácsjelöltekre vonatkozik. A törvény előirányozta, hogy közjegyző által hitelesített aláírást kellett volna beszerezniük, ám az új rendelet alapján minden jelöltnek húsz aláírást kell összegyűjtenie, amit a képviselők által megszavazott bizottság fog hitelesíteni.

Sok munkaterv, beszámoló is elhangzott a 2020-as évre vonatkozóan a közintézmények vezetőitől. A Magyarkanizsai Szociális Központ, a Vöröskereszt, a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, az egészségház, a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, a Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ, a sportszövetség, illetve a Magyarkanizsai Községi Törzskar vezetői mind-mind elmondták az erre az évre vonatkozó terveiket, ami nemcsak a megtartásról, hanem a fejlesztésről is szól nem egy esetben. A községi foglalkoztatási és cselekvési terv kapcsán elhangzott, hogy a község 4,3 millió dinárral közmunkaprogramot hoz létre az idén is, ami egyedülálló a környékünkön. Java része a Komulac Kommunális Szolgáltató Közvállalatnál és a helyi közösségeknél valósul meg, ott kapnak majd munkát az emberek.

Elhangzott a Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. 2020. évi üzletviteli programja is, amelyből kiderült, hogy az éves bevételük 222 millió dinár, és ebből 22 millió származik Magyarkanizsa községből.

Két igazgatónak megszűnt a mandátuma, és kinevezték az újakat, ám mindkét esetben azok látják el továbbra is a feladatokat, akik eddig. A horgosi Tisza Menti Vízművek élén eddig megbízott igazgató állt, akit négy évre tényleges igazgatóvá választottak, nem is volt más jelölt. Dušan Glišić tölti be a posztot. A Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ eddigi igazgatónője, Molnár Makai Krisztina mandátumát újabb négy évre hosszabbították meg a képviselő-testület tagjai.

Elfogadták a rendelettervezetet is a magyarkanizsai idegenforgalmi sportüdülőközpont részletes szabályozási tervének kidolgozásáról is, amelyre – mint mondták – annak ellenére, hogy 2004-ben készítettek ilyet, igen nagy szükség volt, ugyanis azóta a törvény már háromszor változott, és ahhoz muszáj alkalmazkodni egy flexibilisebb terv létrehozásával.

Bővebben:

 


Egyetértésben tárgyaltak

Cselekvési tervek voltak napirenden Magyarkanizsán

Ülésezett a magyarkanizsai KKT

A Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület XXXIV. ülése




Fotó: Puskás Károly építészmérnök