Kötelező a munkaadó igazolása

2020.03.27.
  

A Szerb Köztársaság Kormányának Gazdasági Minisztériuma értesítette a gazdasági szereplőket, hogy minden munkavállalónak, aki munkafeladatait 17 és 5 óra között végzi, és akire jóváhagyás érkezett, hogy mentesül a személyek mozgásának Szerbia területén történő betiltásáról és korlátozásáról szóló rendelet alkalmazása alól, megfelelő igazolást köteles kiadni (lásd a mellékletben).
Az a munkaadó, aki legföljebb 100 személyt foglalkoztat olyan váltásban, ami a kijárási tilalom idejére esik, minden napra ki kell, hogy állítson ilyen igazolást, mig az a munkaadó, aki 100 személy felett foglalkoztat dolgozókat olyan váltásban, ami a kijárási tilalom idejére esik, hetente kell, hogy kiállítson igazolást minden olyan személyre, aki jóváhagyást kapott a Belügyminisztériumtól, hogy mentesül az említett rendelet alkalmazása alól.
A Gazdasági Minisztérium különösen kiemeli, hogy holnaptól, azaz március 28-án 17 órától, a személyek mozgásának Szerbia területén történő betiltásáról és korlátozásáról szóló rendelet betartásának ellenőrzése során a Belügyminisztérium tagjai kérni fogják megtekintésre a munkaadók igazolását.
Ez az igazolás arra a személyre vonatkozni, aki szerepel a Belügyminisztérium adatbázisában, hogy mentesül az említett rendelet alkalmazása alól.
A Belügyminisztérium elektronikus igazolást is elfogad – szkennelt formában telefonon, tableten, ill. és más eszközön.A munkáltató igazolása a foglalkoztatott kijárási tilalom idején történő mozgásához