Minél kevesebbet használják, annál jobb!

2020.06.05.
 

Június 3-án délelőtt Magyarkanizsa község elöljárói megtekintették az oromhegyesi egészségügyi rendelő épületét.

Felújítása és zavartalan működése mégis elengedhetetlenül fontos a falu lakosainak életében. Az oromhegyesi egészségházra már nagyon ráfért a felújítás, ám mindenki kívánsága, hogy csak a szépsége miatt járjanak csodájára a 19 millió dinárból újjászületett épületnek. A magyarkanizsai egészségház szárnyai alá tartozó oromhegyesi intézményen hónapokon át dolgoztak, amihez nagyon elkélt mindenféle segítség, és ebben szerencsére nem is volt hiány. Az igazgatónő, Gyólay Karolina hangsúlyozta, hogy külön köszönettel tartoznak a magyarkanizsai önkormányzatnak a jelentős anyagi segítségért, a Tisza Menti Vízműveknek, amely az időközben felmerült és nem kiszámítható problémák orvoslásában volt segítségükre, és nem utolsósorban az oromhegyesi polgároknak a türelmükért, hiszen három hónapon át vártak a birtokbavételre.

– A külső hőszigetelést és a mozgáskorlátozottak számára létrehozott feljárót is magukban foglalták a felújítási munkálatok, ezenfelül a nyílászárók cseréje, a belső falak meszelése is a munkálatok fontos részét képezte. Az általános orvosi rendelés mellett újra elérhető Oromhegyesen a fogászati és a gyermekgyógyászati szolgáltatás, ugyanis havonta két alkalommal Magyarkanizsáról utaznak ide a szakorvosok. Nem elhanyagolandó tényező, hogy a páciensek és az itt dolgozók javát szolgálja a felújított épület, úgy küllemét, mint funkcionalitását tekintve – adott hangot elégedettségének Gyólay Karolina.

Ünnepélyesen adták át működésének az egészségházat, amelyet a helyi plébános is megszentelt, továbbá a magyarkanizsai alpolgármester, Nebojša Rakić is üdvözölte a jelenlevőket, hangsúlyozva az ilyen jellegű épületek felújításának fontosságát, amire nagy hangsúlyt fektet a községi vezetőség. Hasonló véleményének adott hangot maga a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert is, aki Oromhegyesen abbéli reményét is kifejezte, hogy ezen a megkezdett úton haladhatnak tovább, ami a felújításokat és az élhetőbb falvak eredményes működését illeti.

– Ez egy tizenkilencmillió dináros beruházás, amelyből több mint tizenhárommilliót az energetikai minisztérium biztosított, közel öt és felet pedig az önkormányzat. Bízom benne, hogy nagyon kevesen fogják használni, mégis sokan a csodájára járnak majd itt, a faluban, ahol a polgárok már nagyon megérdemeltek egy rendezett egészségügyi rendelőt – mondta a polgármester, aki azt is megemlítette, hogy az elkövetkező időszakban szeretnék a magyarkanizsai épületet is felújítani, ami igazi kihívás lesz, és nem mellesleg hatalmas összeg, így pályázati segítséget is szeretnének hozzá igénybe venni, ugyanakkor sorra vennék az összes községbeli rendelőt, ahol még elkél a külső vagy éppen a belső felújítás, bár ez szerencsére több helyen már korábban megvalósult.

– Attól függetlenül, hogy tavaly óta tartományi hatáskörbe kerültek az egészségügyi intézmények, az önkormányzat nem fogja magára hagyni azokat, és továbbra is a költségvetésben szerepel a községi egészségügyi hálózat működtetése és fejlesztése – szögezte le a magyarkanizsai polgármester.

Bővebben:


Minél kevesebbet használják, annál jobb!

Kívül-belül megújult az oromhegyesi egészségügyi rendelő

Kívül-belül megújult az egészségügyi rendelő épülete Oromhegyesen




Fotó: Puskás Károly építészmérnök