Tájékoztató az ingatlanadó harmadik részletének befizetéséről

2020.08.07.
   

Tájékoztatjuk Magyarkanizsa község polgárait, hogy a 2020-as évi ingatlanadó 3. (harmadik) részletének befizetési határideje 2020. augusztus 15-én jár le.

Az ingatlanadókról szóló törvény rendelkezéseivel összhangban az ingatlanadót negyedévenként kell befizetni és az idei évben még fennmaradó részletek a következő hónapokra esnek: augusztus és november – az adott hónap 15. napjáig.

A befizetésnek az ingatlanadóról szóló végzés (szerb nyelvű változat) alapján kell megtörténnie, melyet a polgárok 2019. decemberében, ill. 2020. január elején kaptak kézhez.

A végzés szerb nyelvű, eredeti változata tartalmazza a negyedévi törlesztendő részlet összegét (háromhavi bontásban), csakúgy mint a számlaszámot és a hivatkozási számot. Amennyiben a befizetés készpénzzel történik, akkor a fizetési kód 153, ha viszont elektronikus úton, akkor 253.

Az érvényes törvényekkel összhangban, a negyedévi adóbefizetés kapcsán elkövetett esetleges késedelem minden napjáért késedelmi adót kell fizetnie az adófizetőnek.