Az első fizetésem kormányprogram

2020.08.19.
 

Hivatalosan is elindult Az első fizetésem program, mely a tanult fiatalok munkához jutását és első fizetéseiknek biztosítását segíti. A programban való részvételi szándékukat a vállalatok augusztus 17-től szeptember 25-éig jelezhetik, a munkavállalók, vagyis a harminc évnél fiatalabb középiskolai, vagy egyetemi végzettségű személyek pedig a felkínált munkahelyekre október 1-étől 15-éig jelentkezhetnek.

А felhívást a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat a saját honlapján (www.nsz.gov.rs), a program honlapján (mojaprvaplata.gov.rs), valamint a nyomtatott napi sajtóban jelentette meg.

Az első fizetésem program tízezer középiskolai vagy egyetemi végzettségű, legfeljebb 30 éves fiatalnak nyújt esélyt az első munkatapasztalatok megszerzéséhez. A kormány mintegy kétmilliárd dinárt fordít az államkasszából a program realizálására, a tízezer fiatalra. Mindig az első munkahely megszerzése a legnehezebb, hiszen mindenhol munkatapasztalatot kérnek, és ez a program éppen ezt biztosítja.

A program a középiskolai végzettségűeknek havi 20.000 dinárt, az egyetemi diplomával rendelkezőknek pedig havi 24.000 dinárt biztosít, ezt természetesen a munkaadók még kipótolhatják, de a fent említett összegeket a kormány garantálja kilenc hónapon keresztül.

A programra a vállalatok a „Moja prva plata” honlapon jelentkezhetnek, a felkínált munkahelyekre pedig a fiatalok október 1-je és 15-e között – kizárólag elektronikus úton.

A fiataloknak máris érdemes nézelődniük a portálon, hiszen azonnal láthatják, milyen munkahelyeket kínálnak fel a munkaadók, és az ajánlatok közül mi érdekelheti őket.

Az első fizetésem elnevezésű program az egyik legfontosabb intézkedése a szerb kormánynak, amelynek koordinálásában, lebonyolításában több minisztérium és számos intézmény vesz részt, és hogy nagyon fontos, hogy minél több vállalat jelezze részvételi szándékát, hogy a fiatalok esélyt kapjanak az első munkahely megszerzéséhez.

 

Bővebben:


https://mojaprvaplata.gov.rs/o-programu