Jó ütemben halad az építkezés

2020.09.22.
 

Dolgozik a légkalapács, ömlik a beton, emelkednek a falak. Pásztor István, aVMSZ elnöke, Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Bálint Zoltán, a magyarkanizsai birkózóakadémia ügyvezetője társaságában ezt láthatta pénteken a helyszínen, ahol az érdeklődők megállapíthatták, az akadémia az ütemtervvel összhangban növekedik, a megvalósítás részleteit Valkay Zoltán építészmérnök, az akadémia megálmodója és Fehér Andrea, a kivitelező Yumol cég építkezésvezető mérnöke magyarázta el.

– Ahhoz képest, hogy mintegy 40 nappal ezelőtt kezdődtek meg a kivitelezési munkálatok, látható, hogy nagy ütemben halad, most is mintegy 30 ember dolgozik itt. Rengeteg munkát már elvégeztek, de ezek egy része nem is látszik, csak hallatszik, hiszen több mint 600 cölöpöt kell leverni. A dolgok mostani állása szerint nem látok egyetlen olyan körülményt sem, amely megkérdőjelezhetné az eredeti szándék megvalósulását, amely nem más, minthogy 2021 őszén az akadémia elkezdje rendeltetésszerű működését. Ha minden a tervek szerint halad, az év végére már tető alá kerül az épület. Hihetetlenül fontos beruházásról van szó a térség és a vajdasági magyarok számára, valamint az itteni sport számára is, mert azt gondolom, hogy a tehetségeket felkutatva és gardírozva, folytatni tudjuk azt a hagyományt, amely minket a birkózáshoz köt, ez pedig ennek a térségnek, ennek a mi közösségünknek a legtrófeásabb sportága – mondta többek között Pásztor István.

Magyarkanizsa községnek szintén számos dolgot meg kell valósítania az akadémia és a sportközpont terén, s ezt Fejsztámer Róbert polgármester így látja: „A konkrét egyeztetések a jövő héten lesznek. Bízom benne, hogy a mérnökök megtalálják majd azt az együttműködési vonalat, amelyen keresztül párhuzamosan tudnak zajlani ezek a dolgok. Természetesen ez nagymértékben függ attól, hogyan halad az építkezés, és az azon kívüli munkálatokat, a járdát, a föld alatti infrastruktúrát hogyan lehet elkezdeni. Nagyon bizakodó vagyok, mert ha ilyen ütemben halad az akadémia, akkor jövő tavaszra, az eredetileg megbeszélt időben el tudjuk kezdeni a külső infrastruktúra építését is, s itt nemcsak a birkózók új központjáról beszélünk, hanem egy nyolchektáros rekreációs és idegenforgalmi területről, amelyet ugyanez az infrastruktúra szolgálna.”

Bővebben:


Jó ütemben halad az építkezés

Az év végéig tető alá kerül a magyarkanizsai birkózóakadémia

Épül a Birkózóakadémia




Fotó: Puskás Károly építészmérnök