Képzés az e-Turista program használatáról

2020.09.29.
 

Egy átfogó képzést szerveztek Magyarkanizsa község szállásadói számára az e-Turista portál használatáról, mivel az Idegenforgalmi Minisztérium kötelezően előírta annak használatát október 1-től. A képzés célja, hogy a szállásadók ennek a portálnak a kezelését elsajátítsák és ezzel lecsökkentsék az adminisztrációs folyamatok időtartamát. A szállásadóknak Magyarkanizsa községben eddig papír alapon kellett minden illetékes szervnek eljuttatni a szállásadással kapcsolatos bejelentéseket, dokumentumokat, amely igencsak sok időt vett igénybe. Baráth Lékó Éva, helyi vállalkozó elmondta, nagyon örül a képzésnek, hiszen rengeteg időt tud megtakarítani ezek után.

- Nekem megkönnyíti mindenképpen a munkámat, mivel eddig könyvbe vezettük a vendégeket, havi szinten a statisztikai hivatalnak kellett adatokat küldeni, az előző havi vendéglétszámról, illetve hogy az kikből tevődött össze, külföldiekből, belföldiekből. A harmadik dolog a rendőrség, a belügyi bejelentés volt és most ez mind egy csomagban lesz meg, pár kattintással elvégezhető lesz a munka – nyilatkozta Baráth Lékó Éva.

Újvári Zsombor, a Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja kiemelte, ilyen képzést más községekben nem biztosítanak a vállalkozóknak.

- A portál több szolgáltatást is nyújt, mert a szálláshelyek kategorizációját is ezen keresztül lehet most már igényelni, és különböző ehhez köthető munkafolyamatokat is le lehet lekövetni. El kell, hogy mondjam, hogy Magyarkanizsa önkormányzata úgy érzem egy eléggé úttörő jellegű szolgáltatást végez azzal, hogy az itt megjelenő szállásadóknak ezt a képzést megszervezte, hiszen nem tudok róla, hogy máshol Szerbiában ezt valaki életre hívta volna – hangsúlyozta Újvári Zsombor.

A képzést Bodnár Ivett, a közigazgatási hivatal idegenforgalmi ügyekkel megbízott munkatársa tartotta, aki elmondta, nagyon egyszerű a portál használata és elsejétől csak ebben tudnak majd a szállásadók dolgozni.

Bővebben:


Októbertől e-Turista szolgáltatás

Képzés az e-Turista program használatáról – Pannon RTV

Képzés Magyarkanizsa község szállásadóinak az e-Turista program használatáról




Fotó: Puskás Károly építészmérnök