Karikázó óvodások

2020.10.12.
 

A gyermekhét idején más községekhez hasonlóan általában Magyarkanizsán is számos izgalmas program várja a legkisebbeket, akik kedvükre válogathatnak a számukra szervezett különlegesebbnél különlegesebb foglalkozások közül. Idén a megszokottnál valamivel csendesebben, kisebb csoportosulásokban zajlottak ezek az események, a község vezetői azonban ezúttal sem feledkeztek meg a legkisebbekről, hiszen az óvodások ilyenkor minden évben ajándékot kapnak, amit azután egész évben használhatnak, sőt nemcsak ők, hanem a következő generációk tagjai is. Október 9-én délelőtt Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester a központi óvodába látogatott, ahol a legkisebbek hulahoppkarikákat vehettek át tőle és az óvónőktől.

– A gyermekhét, mint esemény, nagyon fontos a gyermekeknek és a pedagógusoknak is, hiszen attól függetlenül, hogy itt, az óvodában az idő nagy részét egyébként is játékkal töltik, ez a hét a külön erre az alkalomra szervezett sokszínű programoknak köszönhetően mégis egy kicsit változatosabb, izgalmasabb, mint a többi nap. Az önkormányzat az eddigi években labdákat ajándékozott a legkisebbeknek, az idén pedig külön kérésre hulahoppkarikákat, mégpedig abból a megfontolásból, hogy ezekkel az eszközökkel játszani is tudnak, ugyanakkor a vírus okozta nehézségek leküzdése érdekében a karikák az utcán való sétáknál is fontosak, mert a gyerekek a segítségükkel olyan módon tudják megtartani az egymás közti távolságot, hogy közben nem szakad szét a csoport – magyarázta a polgármester.

A gyermekhét alkalmából a község minden településének óvodásai részesültek az önkormányzat ajándékából, amely így összesen mintegy kétszáz gyermekhez jutott el, még maradandóbbá téve számukra a gyermekhét alkalmából életre hívott programok során szerzett élményeket.

Bővebben:


Karikázó óvodások

Ajándékot kaptak a magyarkanizsai ovisok

Koordinációs karikákat kaptak ajándékba az óvodások a Gyereknap alkalmából




Fotó: Puskás Károly építészmérnök