Költségvetési változások

2020.10.16.
 

Harmadszor ült össze az új felállású képviselő-testület, az ülésen október 15-én harminchat napirendi pont került megtárgyalásra. Megvitatásra azonban egyik pont esetében sem volt szükség, ugyanis az összes kérdést, felvetést, rendeletjavaslatot és határozatot el is fogadták, csupán egy-egy alkalommal volt tartózkodó szavazat. A Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai frakcióvezetője, Pletikoszity Tibor az esemény után összefoglaló nyilatkozatot adott, ugyanis a testületben túlnyomórészt ezen párt képviselői foglalnak helyet. Elmondta, hogy a napirendi pontok tekintetében kiemelhető az a rendeletjavaslat, melyet a 2020. évi magyarkanizsai községi költségvetésről szóló rendelet módosítása és kiegészítése kapcsán tárgyaltak, és amelyet egyöntetűen el is fogadtak.

– A könnyűszerkezetes garázsok elhelyezéséről döntöttünk, a garázsok ideiglenes felállításának céljából, a nem beépített építési telek használatba adásáról, majd a reklámfelületek elhelyezésének módjáról és díjszabásáról is beszéltünk. Ki kellett térnünk a költségvetési terv módosítására is, erre több okból volt szükség. A bevételi és a kiadási oldalon is voltak változások. A bevételi oldalon a kőolajjáradék csökkenése okozott változást, mert a kőolaj világpiaci ára is csökkent az előző évekhez viszonyítva. Voltak be nem tervezett költségek is, melyeknek viszont pozitív hozadékuk van. Ilyen a Kispiac–Nosza vízhálózat kiépítése. Örvendetes hír, hogy a község a mezőgazdaságra szánt kiadásokat az idei évben is betartotta és megvalósította, és a továbbiakban is támogatja a mezőgazdászait. Kiemelendő még a Hulladéktároló Magyarkanizsa községtől kért hozzájárulása, mely 27-ről 16 millióra csökkent. A tanintézmények vírusvédelemre szánt kiadásai költségvetési növekedéssel jártak. Három IPA-projekt valósult meg, melynek költségeit is fedezni tudjuk. Az év végére várható megvalósulás 850 millió dinár – emelte ki a frakcióvezető.

Az ülésen elfogadták az Alapfokú Zeneiskola, továbbá a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény munkaterveit is, de a községi tanácsokban is történtek tagcserék. Mindezekre a területekre szinte kivétel nélkül minden testületi tag az igen gomb megnyomásával jelzett. Szó esett továbbá az oromi turisztikai-, sport- és rekreációs központ részletes rendezési tervének meghozataláról, mely a helyi lóversenypálya-medence-szélmalom környékét érinti. Ugyanakkor több, nem használt ingatlant is hamarosan áruba bocsátanak Oromhegyesen, Magyarkanizsán, Martonoson, Horgoson, mindegyik ingatlanra az érdekeltek írásbeli ajánlatokkal jelentkezhetnek.

Bővebben:


Költségvetési változások

Módosították Magyarkanizsa község idei költségvetését

Ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület: A nem tervezett projektek is megvalósultak

A Községi Képviselő-testületi ülésének összefoglalója




Fotó: Puskás Károly építészmérnök