Sportfejlesztésekről egyeztetett Davor Štefanek

2020.12.03.
 

A Szerbiai Sportszövetség elnökét, Davor  Štefaneket a község vezetése fogadta november 26-án Magyarkanizsán. A találkozót követően a Vajdasági Birkózóakadémia építkezési munkálatait is megtekintették. Davor Štefanek szerint egy nagyszerű projektről van szó, ami sok új tehetségnek biztosíthat kiváló edzésfeltételeket a jövőben. A Szerbiai Sportszövetség elnöke hozzátette, hogy egyéb sportfejlesztések is szóba kerültek a városvezetéssel folytatott megbeszélésen: „Úgy gondolom, hogy Magyarkanizsa és a magyarkanizsai sport egyik fénylő pontjáról beszélünk. Véleményem szerint a sportturizmus is fellendülhet. A Szerbiai Sportszövetség természetesen folytatni fogja az együttműködést és segítünk, amiben tudunk. Adtunk néhány ötletet a szövetség projektjeiről is, azzal kapcsolatban, hogy mi mindent fedünk le. Úgy gondolom, hogy ez elfogadásra kerül és 2021-ben többen barátkozunk majd.”

Bálint Zoltán ügyvezető szerint a fiatal tehetségeknek biztosítani kell a korszerű feltételeket, hiszen csak így lehet tartani a lépést a nemzetközi élmezőnnyel.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány, Magyarkanizsa: „Szeretnénk ezzel az akadémiával olyan nívóra emelni a birkózósportban történő szakmai munkát, hogy azok a fiatal tehetségek, akik hajlandóan lesznek idejüket áldozni, lehetőségünk nyíljon arra, hogy nagy nemzetközi versenyeken is komoly eredményeket érjenek el.”

A sajtótájékoztatót követően a tárgyalófelek a Vajdasági Birkózóakadémia építkezéseit is megtekintették. A munkálatok terv szerint haladnak, jelenleg a tetőszerkezet épül. A sportkomplexum várhatóan 2021 augusztusában készülhet el.

Bővebben:


Sportfejlesztésekről egyeztetett Magyarkanizsán Davor Štefanek

Az olimpiai bajnok utolsó versenye

Magyarkanizsára látogatott Davor Štefanek, sportfejlesztésekről egyeztettek




Fotó: Puskás Károly