Görkori- és gördeszkaverseny, slam poetry a Gödrök grundon

2021.04.21.
 

Görkorcsolya- és gördeszka verseny, slam poetry, beszélgetés... Ez a rövid tartalma annak a közösségi eseménynek, amelyet a magyarkanizsai Ifjúsági Otthon szervez április 24-én, szombaton a Mosztár utcában található, úgynevezett „Gödrök” játszótéren. A rendezvény helyszíne nem véletlen, hiszen az esemény keretében tervezett beszélgetéseknek pont az lesz a célja, hogy a szervezők megtudják, a fiataloknak és a környéken élőknek milyen elvárásaik vannak a Gödrök játszótérrel kapcsolatban, milyen közösségi tér létesüljön ott.

A kezdeményezés kapcsán a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Bagány Ágnes, a magyarkanizsai Községi Tanács oktatással és ifjúsággal megbízott tagja és Ivanović Laura, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának koordinátora. 

Értékes díjakkal várnak minden fiatalt, mondta a résztvevőket invitálva Ivanović Laura:

"Az első helyezettek 5 ezer dináros vásárlási utalványt kapnak, a második helyezettek 3 ezer dinár értékűt, a harmadikak pedig 2 ezer dinár értékűt, amiért műszaki cikkeket tudnak vásárolni. Két kategória lesz, a slam poetry, illetve a görkorcsolya és gördeszka. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy meg tudjuk szólítani a fiatalokat, s elbeszélgethessünk velük az őket is érintő kérdésekről, konkrétan, hogy milyen ifjúsági teret szeretnének, ha létrehoznánk nekik a Gödör grundon, milyen kültéri eszközökre vágynak itt. Egyébként a projekt neve is az, hogy Gödör grund” - vázolta az elképzeléseket az ifjúsági iroda koordinátora.

Az önkormányzat számára is fontos ez a projekt, jelentette ki a sajtótájékoztatón Bagány Ágnes, a Községi Tanács oktatással és ifjúsággal megbízott tagja:

“Már régóta foglalkoztat bennünket a kérdés, hogy hogyan lehetne kialakítani itt egy ifjúsági közösségi teret. Mivel az aktuális helyzet miatt a fiatalok kiszorultak a szórakozóhelyekről, ilyen kültereken tudnak csak összejönni és találkozni, ezért mindenféleképpen fontosnak tartjuk, hogy igényeik szerint alakítsuk ki a teret. Kérem a fiatalokat, hogy jöjjenek el a szombati rendezvényre, s mondják majd el azt is, hogy mit szeretnének, mi legyen itt. Természetesen nekünk is vannak ötleteink, de fontos tudnunk, hogy kik járnak ide, hányan, milyen gyakran” - sorolta a községi illetékes.

Bagány Ágnes a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy környezettudatosság jegyében szeretnék a parkot létrehozni. Az önkormányzat célja, hogy olyan tér létesüljön, amit minden fiatal magáénak érez, ahol közösségek jöhetnek létre, s ahol mindenki arra törekszik, hogy megóvja a helyet.

A szombati programra a gyülekező 17 órakor lesz, s rögtön az elején megszervezik a beszélgetést. Fél órával később rajtol a görkori/gördeszka verseny, 18 órakor pedig a slam poetry megmérettetés veszi kezdetét. A versenyek párhuzamosan zajlanak, az eredményhirdetés pedig a versenyprogram után várható.

Fiatal, mégis ismert közéleti személyiségek lesznek a zsűri tagjai, ismertette Ivanović Laura. Oláh Tamás dramaturgként, íróként, KMV-szervezőként ismert, Gömöri Eszter híres vajdasági slam poetry alkotó, ők lesznek a bírák az irodalmi részben. Az ügyességi versenyen Tékiss Tamás író zsűrizik, aki viszont deszkásként is nagyon ismert.

Bővebben:


Sk8 & slam 4 the grund! - gördeszka-, görkorcsolya- és költészeti verseny Magyarkanizsán

Magyarkanizsa: Sk8 & slam 4 the grund!

Kanizsai buli fiataloknak

Gördeszka verseny és slam poetry előadások Magyarkanizsán