Községünk is részt vesz a homokháti vízpótló rendszer kiépítésében

2021.05.18.
 

A koronavírus-járvány sem tudta meggátolni, hogy négy év alatt kiépüljön a homokháti vízpótló rendszer Magyarország déli, és Vajdaság északi részén. A most lezárult projektben Magyarkanizsa Község Önkormányzatának partnerei az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság voltak.  

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester az Újvidéki Vásár Kongresszusi Központjában megtartott IPA-projekt zárókonferenciáján elmondta: 

"Egy 220 millió dináros összértékű projektről beszélünk, ami Magyarkanizsa önkormányzata számára pénzügyi szempontból is egy hatalmas kihívás volt, hiszen a teljes éves költségvetés 850 millió dinár, így nagyon megfontoltan és jól kellett tervezni az elmúlt években. Másrészt technológiai szinten is kihívás volt, hiszen a már létező kanizsai szennyvíztisztítónak a kapacitásait bővítettük, és építettük át olyan szintűre, hogy megfeleljen minden európai uniós elvárásnak." 

A projekt megfelel minden európai uniós elvárásnak, és Szerbiában egyedülálló, hiszen megtisztított szennyvízzel öntözhetik a homokháti kistérség termőföldjeit. 

Bővebben: 


Megtisztított szennyvízzel öntözhetik a homokháti kistérség termőföldjeit

Tiszta vizet a Tiszába!