Környezetvédelmi adók befizetési kötelezettsége

2021.05.19.
 

Tájékoztatjuk a környezetvédelmi és környezetfejlesztési különdíj adóalanyait – а környezetet érintő bizonyos tevékenységeket végző vállalkozókat  és jogi személyeket –, hogy a 2021-rе szóló különdíj megállapításához szükséges adatok bejelentésének határideje 2021. július 31-én jár le.

A környezetvédelmi és környezetfejlesztési különdíj megállapításához szükséges adatokat tartalmazó bejelentés elektronikus úton is benyújtható a https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage portálon keresztül.

Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy a számvitelt szabályozó törvény szerint a közepes méretű jogi személynek besorolt jogi személyek, valamint az 50.000.000 dinárt meghaladó éves bevétellel rendelkező vállalkozók és kis méretű jogi személyek két átlagbérnek megfelelő összegben kötelesek éves cégtáblailletéket fizetni. Nagy méretű jogi személynek besorolt jogi személyek három átlagbérnek megfelelő összegben kötelesek éves cégtáblailletéket fizetni. 

Nagy, közepes és kis méretű jogi személynek besorolt olyan jogi személyek és azon vállalkozók, amelyek/akik banki, vagyon- és személybiztosítási, kőolaj- és kőolajszármazék-kitermelési és - kereskedelmi, dohánytermék-előállítási és -nagykereskedelmi, cementgyártó, postai, mobil- és telefonszolgáltatási, villanygazdasági, kaszinói, játéktermi, fogadóirodai, szerencsejátéki, kártyaszalon-szolgáltatói, éjszakai mulatói és lemezklubi tevékenységet folytatnak, hét átlagbérnek megfelelő összegben kötelesek éves cégtáblailletéket fizetni.

A cégtáblailleték megállapításához szükséges adatokat tartalmazó bejelentés elektronikus úton is benyújthatják a https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage portálon keresztül.