Megtartotta VIII. ülését a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület

2021.05.28.
 

Május 27-én, csütörtökön tartotta meg VIII. ülését a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület, amelyen 19 napirendi pontot vitattak meg. Az ülés után a képviselő-testület két frakciójának képviselői értékelték az ülést.

Pletikoszity Tibor frakcióvezető, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja nevében elmondta, hogy a megtárgyalt 19 napirendi pont mind nagyon fontos községünk életében. 

“Az önkormányzat tisztában van azzal, hogy a járvány komoly gazdasági következményekkel jár. Ezért döntöttünk úgy, hogy a turisztikára való tekintettel eltöröljük a helyi adók egy részét. A községünk közterületein vendéglátói tevékenységet folytató vállalkozóinknak az idén nem kell idén adót fizetniük a kerthelyiségek üzemeltetése után” - emelte ki Pletikoszity. 

Elfogadták a községi költségvetés módosítását is. 

“Erre azért volt szükség, mert az év elejéhez képest megváltozott néhány költségvetési mutató. Ezek között van a tanügyben dolgozók térítése mellett, a birkózó akadémiára fordítandó összeg, valamint a nyílászárók cseréjét szorgalmazó támogatási program. Ezen pályázati kiírásra 5 millió dinárt különítettünk el, valamint további 5 millió dinárral támogatja a köztársaság ezt a programot, és 50 százalékban még személyes hozzájárulás kell hozzá. Így összesen 20 millió dinár jut az ajtók és ablakok cseréjére.”

A VMSZ frakcióvezetője elmondta, hogy mindig nagy öröm a számukra, ha községünk nyertes pályázatokkal büszkélkedhet. 

“Most több mint 10 millió dinár értékben nyertünk pénzt az óvoda energetikai felújítására, az ifjúsági otthon fűtésének a korszerűsítésére, a középiskolások útiköltségének a támogatására, hosszútávú tervek kidolgozására, valamint a horgosi kanalizáció kiépítésére. Az éves költségvetés 1 milliárd 59 millió dinárról 1 milliárd 70 millió dinárra változott. Ez az össz költségvetés 1 százaléka” - emelte ki Pletikoszity Tibor.

A községi képviselő-testület üléséről három pontot emelt ki Miloš Kravić is, az ALEKSANDAR VUČIĆ – A GYERMEKEINKÉRT képviselőcsoport nevében.

“Eladásra került két lakás, amelyek Magyarkanizsa főutcáján találhatóak. Az egyik az áruház fölött van és valamivel több mint 90 négyzetméteres. A másik ugyancsak a főutcán található, az Unidom B-épületében. Felkérem községünk polgárait, hogy jelentkezzenek az ingatlanok nyílt árverésére. Az érdeklődők a városházán kaphatnak bővebb információt a kikiáltási árakkal, s a pontos négyzetméterekkel kapcsolatban. 

Miloš Kravić is kitért a községi költségvetés módosítása:

“Erre azért volt szükség, hogy a birkózó akadémia épülete időre elkészülhessen. A jóváhagyott 37 millió dinár a kommunális infrastruktúra kiépítésére szolgál, a víz bevezetésére, a csapadékvíz elvezetésére, utak építésére. Ezzel együtt a község eleget tesz a környezetvédelmi minisztérium kérésének. Arról van szó, hogy minden önkormányzat pályázhat köztársasági eszközökre, hogy az energiahatékonyság-fejlesztési program keretében az érdeklődő polgároknak támogatást nyújtsanak nyílászárók cseréjéhez, illetve az épületek hőszigeteléséhez. A község és a köztársaság a költségek 25-25 százalékát fedezik, maguk a beruházó polgárok pedig 50 százalékot.”

Miloš Kravić elégedettségének adott hangot, hogy az ülésen gyors és hatékony munka folyt.

Bővebben: 


A költségvetés módosításáról is döntött a magyarkanizsai községi képviselő-testület

Két községi ingatlan kerül nyílt árverésre Magyarkanizsán

Több napirendi pont szerepelt a KKT ülésén




Fotó: Puskás Károly