Járőrcsónakot ajándékozott Magyarkanizsa a rendőrségnek

2021.06.24.
 

А Minisztérium Napja, valamint a Rendőség Ünnepe és Napja alkalmából rendőrségi gyakorlattal egybekötött bemutatót tartottak június 23-án a magyarkanizsai Tisza-parton. A község képviselői ünnepélyes keretek között egy hivatali folyami járművet is átadtak a rendőrségnek.

Dušan Glišin alezredes, a nagykikindai rendőrkapitányság vezetője megköszönte Magyarkanizsa önkormányzatának, hogy felismerve a nagykikindai rendőrigazgatóság szükségleteit, egy járőrcsónakot ajándékozott a rendőrség részére.

Elmondta, az ajándéknak köszönhetően meg tudják erősíteni a közbiztonságot, amely minden polgár érdeke, különösen azoké, akik a Tiszán vagy annak környékén tartózkodnak. A nagykikindai rendőrigazgatóság tagjai a jövőben is megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy megvédjék a polgárok személyi biztonságát és vagyonát, ígérte az alezredes. 

Fejsztámer Róbert magyarkanizsia polgármester megköszönte a rendőrség munkáját, hogy nap mint nap vigyáznak a lakosságra. Elmondta, nagy örömére szolgál, hogy a rendőrök a szárazföld mellet most már a vízen is tudnak figyelni a közbiztonságra. A polgármester bízik abban, hogy az együttműködés a belügyi szervekkel továbbiakban is olyan gyümölcsöző lesz, mint amilyen az elmúlt időszakban volt. 

Nebojša Rakić polgármester-helyettes is köszöntötte az ünneplő rendőröket. Az ilyen ünnepélyes alkalmak lehetőséget adnak, hogy kifejezzük köszönetüket a rendőrségnek azért, hogy munkájukkal az emberek biztonságérzetét, a hivatalos szervek iránti bizalmát növelik, mondta. Legyen akár ünnep vagy éjszaka, rendőreink mindig feladatuk magaslatán állnak. Örömömre szolgál, hogy az önkormányzat nevében munkájukat most egy járőrcsónak átadásával is megköszönhetjük, hogy magán a folyón is el tudják látni feladatukat, hangsúlyozta a polgármester-helyettes.

A jármű kulcsának átadása után a rendőrség tagjai bemutatót tartottak. Elsőként az új járművet mutatták be, majd egy kábítószerkereskedőt fogtak el drogkereső kutya segítségével. Eljátszottak egy emberrablást is. A strandra érkező kislány gyermekrabló fogságába kerül, de miután a polgárok értesítik a rendőrséget, a rohamosztag gyorsan kiszabadítja a gyermeket.

Az akció végén a tűzoltók tartottak bemutatót, ezúttal úgy, hogy habfürdőt biztosítottak a gyerekeknek, akik vidáman pocskolhattak benne, hogy picit hűsölhessenek a kánikulában.

Bővebben:


Járőrcsónakot ajándékozott Magyarkanizsa a rendőrségnek

Bemutatót tartott a rendőrség Magyarkanizsán

Rendőrségi bemutató Magyarkanizsán – GALÉRIA




Fotó: Puskás Károly