Folytatódik a horgosi kerékpárút kiépítése

2021.08.02.
 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló A jó út összeköt mindenkit (CBC-BIKE) elnevezésű projektum szerződéskötésére került sor augusztus 3-án Magyarkanizsán. A projekt vezető kedvezményezettje Magyarkanizsa község. Fejsztámer Róbert helyi polgármester szerződést kötött az 1830,39 méteres horgosi kerékpárút kivitelezőjével, a nagybecskereki Eko Gradnja Kft.-vel, amelynek műszaki igazgatója, Zoran Bjelan látta el kézjegyével a dokumentumot. A szerződés értéke több mint 18,3 millió dinár.
Fejsztámer elmondta, hogy amikor átadták a tervdokumentációt, akkor nagyon bíztak abban, hogy megnyerik a szükséges pénzeszközöket arra, hogy be tudják fejezni a Horgos leghosszabb utcáján átívelő kerékpárút kiépítését. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy megnyerték, és végre aláírhatták a kivitelezővel a munkálatokról szóló szerződést. Rámutatott, hogy ezzel párhuzamosan zajlik egy másik európai uniós pályázat, amelynek keretében elkészítik a tervdokumentációt a hiányzó kerékpárútrészekre. Amennyiben ez megvalósul, úgy pár éven belül kiépülhet az út egészen a szerb–magyar határszakaszig, valamint Horgostól Zentáig.
– Ha ezek az utak is elkészülnek majd, úgy elmondhatjuk, hogy községünk területén közlekedésbiztonsági szempontból, de idegenforgalmi szempontból is hatalmas előrelépést tudtunk tenni – mondta Fejsztámer.
A munkálatok várhatóan augusztus 15-én kezdődnek majd meg. A kivitelező ígéretet tett, hogy november közepéig vagy végéig el is készülnek vele.

Bővebben:


Folytatódik a horgosi kerékpárút kiépítése

Aláírták a szerződést - épülhet a Horgoson átívelő kerékpárút második szakasza

November végéig elkészül a Horgoson átívelő kerékpárút második szakasza