Fejlesztési tervekről tájékozódott a miniszter Magyarkanizsán

2021.08.04.

Magyarkanizsa fejlesztési terveiről, a turizmusban és mezőgazdaságban rejlő lehetőségekről, a község fiataljainak munkapiaci helyzetéről tájékozódott augusztus 4-én Magyarkanizsán Nenad Popović innovációért és technológiai fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.
Fejsztámer Róbert polgármester dr. Pásztor Bálint köztársasági képviselő társaságában tájékoztatta a minisztert Magyarkanizsa község fejlesztési irányvonalairól, majd Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának vezetői bemutatták neki a programozás terén folytatott intenzív képzéséhez szükséges technológiai és műszaki felszerelés beszerzésére irányuló projektjavaslatukat, melynek célja a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása.
A miniszter elmondta, hogy a kormány célja, hogy minden olyan település, ahol nincs egyetemi kar, start-up központot kapjon, ahol a fiatalok képezhetik magukat. Véleménye szerint Magyarkanizsa községnek kiváló lehetőségei vannak a fejlődésre, s ez alapot teremthet arra, hogy a fiatalok helyben maradjanak. Kiemelte a magas színvonalú mezőgazdaságot, egészségügyi központot. Az innovációval foglalkozó fiataloknak is lehetőséget biztosíthat ez a két ágazat. Véleménye szerint a külföldre távozott fiatalok is felismerhetik, hogy érdemes hazajönni és itthon vállalkozásokat indítani, ahonnan azután esetleg Európa más részeibe is dolgozhatnak.

Bővebben:


Miniszteri látogatás Magyarkanizsán

Szerbia innovációban Európa legjobbjai között van

Magyarkanizsa jövője is a fiatalok kezében van

Nenad Popović szerb innovációért és technológiáért felelős tárca nélküli miniszter Magyarkanizsán