Legszebb kenyér-verseny

2021.08.18.
 

A Szent István-nap és Újkenyér-ünnep szervezésével megbízott bizottság
PÁLYÁZATOT HIRDET
a Legszebb kenyér verseny kapcsán
A Legszebb kenyér elnevezésű verseny idén 2021. augusztus 22-én kerül megrendezésre a Szent István-nap kapcsán, Magyarkanizsán.
A versenyszabályok alapján a kenyeret a rendezvény előtt minden résztvevő otthon készíti el, saját költségén. A versenyre bárki benevezhet, aki a rendezvény napján, augusztus 22-én a városháza előtti kisparkban felállított, az ünnepi kenyereknek fenntartott faházban 17.00 és 18.30 óra között átadja az általa sütött kenyeret és kitölti az előre elkészített adatlapot a következő adatokkal: 1. A kenyeret sütő versenyző neve, illetve egyesület, civil szervezet, magánvállalkozás stb. esetében a szervezet vagy csoport neve. 2. Pontos elérhetőségek: lakhely, cím, telefonszám.
Minden versenyző köteles az eredményhirdetéskor megjelenni a színpadnál 19.30 órakor.
A versenyzők kenyereit 3 tagú zsűri értékeli. A kenyérsütő nevét és egyéb adatait a zsűri tagjai nem ismerik, csak a versenyben részt vevő kenyér számát. A zsűri az alábbi kritériumok szerint rangsorolja a kenyereket: 1. Kreativitás, 2. Forma, 3. Látvány. A zsűri értékelésére 19.00-kor kerül sor. Az értékelést a versenybizottság elnöke felügyeli és gondoskodik arról, hogy a verseny lebonyolításakor minden a szabályok szerint történjen.
A zsűri döntése alapján kiválasztható három díjazott, akik a következő kategóriák képviselői kell, hogy legyenek: 1 magánszemély, 1 civilszervezet, 1 professzionális kenyérsütő (vállalkozás, cég, amely iparszerűen foglalkozik kenyérkészítéssel, cukrászattal).
A díjazottakat értékes nyeremények várják. Részvételi, nevezési díj nincs.