Jelentős mezőgazdasági támogatások

2021.10.05.
 

Tizennyolc Magyarkanizsa községbeli mezőgazdasági termelő részesült összesen 5,7 millió dináros támogatásban. Magyarkanizsa önkormányzata a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Pénzalap eszközeiből biztosított a támogatást. A termelők minőségi tenyészállat beszerzésének támogatására, valamint mezőgazdasági gazdaságok öntözésre szolgáló gépek, eszközök és felszerelések beszerzésére tudtak pályázni a mostani körben. 

A szerződések aláírására szeptember 4-én a magyarkanizsai Városházán került sor, ahol a 18 nyertes pályázó közül nyolcan minőségi tenyészállat beszerzésére nyertek támogatást, míg tíz termelő az öntözéshez nyert eszközöket. A tóthfalusi Nagy Árpád mezőgazdasági termelő is az utóbbira pályázott. 

- Ebben az évben egy elektromos meghajtású öntözőszivattyút vásároltam. A támogatás összege 70 ezer dinár körül van. Az eddig meglévő öntözőrendszerben elromlott a szivattyú és ezt pótolom az új eszközzel - mondta Nagy Árpád. 

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a támogatásokat az önkormányzat minden évben a mezőgazdasági termelők igényeihez igazítja. 

- Én bízom benne, hogy ez valódi segítség a mezőgazdasági termelőknek, és remélem, hogy ki is tudják használni ezeket a fejlesztési lehetőségeket és abban is bízom, hogy ezzel a támogatással talán minden évben egy kicsit nagyobb lendületet kap, vagy legalábbis egy megtartó erőt a mezőgazdasági termelőknek az a kitartása és ragaszkodása a saját munkájukhoz, ami a mi jólétünknek is az egyik alapja. 

A községbeli mezőgazdasági termelők november 15-ig további három pályázatra jelentkezhetnek még, ezek pedig a szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésének anyagi támogatása, a biotermesztés támogatása, valamint az elhullott jószágok elszállítási költségéhez való hozzájárulás. 

Bővebben: 


Jelentős mezőgazdasági támogatások Magyarkanizsán

Támogatás a magyarkanizsai mezőgazdasági termelőknek




Fotó: Puskás Károly