Tájékoztatás a harmadik védőoltásról

2021.11.02.
 

Tisztelt Polgárok!

Értesítjük Önöket, hogy a Covid-19 elleni rendhagyó ajánlott immunizációról szóló szakmai-metodológiai javaslat és a szerbiai Egészségügyi Minisztérium döntése révén biztosított a védőoltások harmadik dózisának felvétele azon polgárok számára, akik a Covid-19 ellen már felvették az első két adag védőoltást.

A harmadik adag Covid-19 elleni védőoltás elérhető mindazok számára, akik felvették a második védőoltást, mégpedig:

1.            legalább öt hónappal a második adag után azon személyek esetében, akik két Pfizer-BioNTech, Gam-COVID-Vak, Sputnjik, illetve Astra Zeneca oltást vettek fel

2.            legalább négy hónappal a második adag után azon személyek esetében, akik két Sinopharm (kínai) védőoltást vettek fel

3.            azon személyek, akiknél az oltakozás módját és fajtáját a meglévő alapbetegség határozza meg, a harmadik dózisról tájékoztatást a választott orvosuktól, szakorvostól, ill. a vakcinációs ponton kaphatnak.

Továbbra is biztosított a választás lehetősége: a harmadik védőoltás fajtáját is meghatározhatja a személy, aki oltakozni készül.

Minden polgár, aki igényli a harmadik védőoltást, a magyarkanizsai Egészségház telefonszámán jelentkezhet: 062 789 982, ahol tájékoztatást kap az oltás felvételének időpontjáról.

Az oltópont a magyarkanizsai Egészségházban található (Magyarkanizsa, Karađorđe u. 53.) és munkanapokon 7.30 órától, míg szombaton 7.00 órától fogadja a pácienseket.