A Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Helyi adóigazgatási főosztályának értesítése

2021.11.19.
  

A Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Helyi adóigazgatási főosztályának  

ÉRTESÍTÉSE 

Értesítünk minden vagyonadó-kötelezettet, azokat а magánszemélyeket, akik rendelkeznek egységes elektronikus levélfiókkal az E-uprava portálon, hogy a 2021-es évre megállapított adókról szóló végzéseket elektronikus formában átküldték számukra az elektronikus postaládáikba.   

A többi magánszemély november és december folyamán kapja meg a végzéseket. A végzés mellett befizetési útmutatóul szolgáló, kitöltött csekkek (instrukcija na plaćanje) is találhatóak, amelyeken feltüntették az adókötelesek hivatkozási számát (poziv na broj) is.  

Az adókötelezettek a mellékelt mintacsekkekre beírhatják az összeget, hogy a végzés alapján az adott negyedévre mennyi adót kell fizetniük.  

Kérjük a polgárokat, hogy ellenőrizzék le, hogy mekkora a különbség a tavalyi, 2020-as, és az idei, 2021-es végzéseken szereplő összegek között, s ezt a különbséget is szíveskedjenek kifizetni.  

A mellékelt mintacsekkeken is ki tudják fizetni a vagyonadót – a postán vagy az ügyviteli bankok tolóablakainál   (készpénzzel vagy bankkártyával azzal, hogy a kezelési költséget is kell fizetni), illetve a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Szolgáltatói központjának terminálján fizetnek (bankkártyával kezelési költség megfizetésével). Amennyiben a befizetés a Kincstári Igazgatóság fiókjában (Trezor) történik, akkor a polgárok egyedül töltik ki a hivatalos befizetési vényt a mellékelt mintacsekkek alapján.   

Ha a fizetés készpénzzel történik, akkor a fizetési kód (šifra plaćanja) a 153-as.  

Ha a fizetés az e-bank rendszeren keresztül történik, akkor a fizetési kód a 253-as.  

A Helyi adóigazgatási főosztály a vagyonadó végzéseit a postán keresztül kézbesíti ki. Ha a polgárok a 2021-es végzéseket december közepéig nem kapják kézhez, akkor jelentkezniük kell a Községi Közigazgatási Hivatal Szolgáltatói központjában, a 3-as asztalnál, ahol átvehetik a végzést és felvilágosítást is kaphatnak a befizetés módjáról. Telefonon is lehet érdeklődni a végzésekről a 024/4875-166-os telefon 239-es mellékén.   

Kérjük a polgárokat, hogy a 2022-es év elején ellenőrizzék a vagyonadójuk aktuális egyenlegét, mert a 2021-es adó előlegét a 2020-as végzések alapján fizették, s 2021-ben bizonyos zónák esetében változások történtek a fizetendő összegek tekintetében.