Családbarát, közösségcentrikus Magyarkanizsa a cél

2022.02.18.
 

Elfogadták Magyarkanizsa község 2022-2030 időszakra vonatkozó fejlesztési tervének javaslatát - többek között erről is döntöttek a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület február 17-ei ülésén. A képviselők 22 napirendi pontot vitattak meg.  

Három prioritási célt építettek be az elkövetkező évekre vonatkozó fejlesztési tervbe, ezek pedig az okos település irányába vezető fejlesztések végrehajtása, a városmarketing elemeinek fejlesztése, a harmadik célkitűzés pedig a község településeinek az átfogó fejlesztését irányozza elő. 

Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője: „Ez a terv amellett, hogy elemzi a mostani helyzetet, víziót tár elénk, ami alapján el lehet indulni egy olyan úton, amelynek az alapjait az elmúlt években fektettük le. Ezt a jövőképet községünk polgárai alakították, például online kérdőívekkel, majd ezeket feldolgozták az intézmények és a civilszervezetek vezetői. Az eredmény, hogy egy családbarát, közösségcentrikus és fiatal, képzett munkaerővel rendelkező községet szeretne látni az itteni lakosság. A környezetvédelem, a Tisza folyó és az oktatás mind-mind nagyon fontos a számunkra, de a célokat kizárólag csak együtt tudjuk megvalósítani.” 

A magyarkanizsai KKT ülésén a szabadkai Regionális Hulladéktárolóval kapcsolatos napirendi pontokat is elfogadtak a képviselők. Az ülésen a vállalat idei üzletviteli programját, valamint külön programját is jóváhagyták. 

Miloš Kravić, az SZHP magyarkanizsai frakcióvezetője elmondta, Magyarkanizsa község egyike azon kevés községnek, ahol előrébb vagyunk más községekhez képest a hulladékgazdálkodás terén. Mások még most készítik a terveket. Ezek mindenekelőtt a környezet megóvása vonatkoznak, mert a cél megőrizni a lakosság egészségét, a víz, a levegő, a föld minőségét. Valóban hatalmas anyagi erőforrásokat kell befektetni, úgy az egyéneknek, mint a társadalomnak, hogy meg tudjuk őrizni a következő, utánunk jövő generációk számára is a tiszta környezetet. 

Bővebben: 


Családbarát, közösségcentrikus Magyarkanizsa a cél

Magyarkanizsa: Elfogadták a község 2022-2030 időszakra vonatkozó fejlesztési tervének javaslatát