Díjazták az év sportolóit: Bálint Zoltán életműdíjas

2022.02.24.
 

A 2021-es év legeredményesebb sportolóit, klubját, edzőjét, csapatát díjazták Magyarkanizsán február 23-én este a városháza dísztermében. Emellett idén egy életműdíj odaítéléséről is döntött a helyi Községi Sportszövetség. 

Az idén is szerényebb körülmények között ünnepelték a 2021-es év legjobb sportolóit Magyarkanizsán. Több korcsoportban osztottak ki díjakat. A legjobb sportolónak Fábian Anna bizonyult a nők között, a legjobb férfi sportoló pedig Petrović Dejan lett. Mindketten a Potisje Birkózó Klub tagjai. 

Petrović Dejan elmondta, nagyon örült az elismerésnek, de igazából meglepte, hiszen voltak jobb évei is a tavalyinál. Reméli, hogy a 2022-es év is eredményekben dús lesz. 

A legjobb csapatnak járó elismerést a Мagyarkanizsa Kézilabda Klub M12-es csapata érdemelte ki, akiknek sikerei között szerepel, hogy a 2021-2022-es bajnoki idényben sikerült veretlenül megnyerni az őszi idényt. Urbán Ottó, edző elmondta, hogy a gyerekek elég tömegesen jelennek meg a kézilabda klubban, és barátságok kötődnek, ami számára fontos. Fontosabb, mint egy online barátság, mert együtt edzenek, együtt sportolnak, buzdítják egymást a fiúk. Ami az eredményeket illeti, nemzetközi szereplésekre nem nagyon volt lehetőségük tavaly a járványügyi helyzet miatt. 

A legjobb klubnak járó elismerést a 2021-es év eredményeit tekintve a Potisje Birkózó Klub kapta.  
Rekecki Rudolf elnök szerint az elmúlt év nagyon sikeres volt a birkózó klub számára, hiszen 21 egyéni országos bajnoki címe nyertek, 9 komoly nemzetközi érmet, valamint korosztályos érmeket. Kupákról, rangsor versenyekről és amennyire lehetséges volt, nemzetközi versenyekről szólt számukra a tavalyi év. 

Az eseményen életműdíjat adtak át Bálint Zoltánnak, a Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány ügyvezetőjének. Nagymértékben hozzájárult a Vajdasági Birkózóakadémia felépítéséhez, melynek falai között magas szintű képzést kapnak az itt edző fiatalok. Bálint Zoltán elmondta, az elismerések mindig jól esnek, de az ember nem ezért dolgozik, hanem azért, mert szívügye neki, a terület, amelyen dolgozik. Az ő szívügye a család mellett a sport, a sporton belül a birkózás, hiszen 16 éves kora óta, már lassan 50 éve ezzel foglalkozik. 

A legjobb edzőnek járó elismerést Kormos Rudolf, a Magyarkanizsa Úszóklub vezetőedzője érdemelte ki. 

Bővebben: 


Bálint Zoltán életműdíjat kapott

Átadta a 2021-es év legsikeresebb sportolóinak járó elismeréseit a magyarkanizsai Községi Sportszövetség