Elfogadták a 2021-es büdzsé zárszámadását

2022.07.01.
 

Magyarkanizsa község 2021-es költségvetése 98 százalékban valósult meg. A zárszámadást 16. rendes ülésén fogadta el a testület, amelynek napirendjén összesen 18 pont szerepelt. Az ülés után Pletikoszity Tibor, a VMSZ frakcióvezetője és Beharović Ervin, a Szerb Haladó Párt képviselője értékelte a munkát. 

Pletikoszity Tibor elmondta, hogy az elmúlt év kapcsán a költségvetés 98 százalékos megvalósulásáról beszélhetünk. A bevételeket megemelte a tartománytól bejövő 65 millió dinár, valamint a köztársaságtól érkező 119 millió dinár is. 91 millió dinár a sikeres pályázatok eredménye volt, 126 millió dinár pedig a sikeres IPA pályázatok előfinanszírozásából érkezett vissza. 103 millió dinár volt a naftarenta, ami szintén magasabb összeg volt, mint az azt megelőző évben. Ugyanakkor a horgosi kerékpárútra, az oromhegyesi, martonosi és magyarkanizsai aszfaltozásra csaknem 67 millió dinárt költöttek. Volt moziterem felújítás, sportterem, iskola és óvodafelújítás is, de jutott pénz a horgosi csatornahálózat bővítésére is, sorolta Pletikoszity hangsúlyozva, hogy a revizori jelentés alapján a törvényekkel összhangban van a 2021-es költségvetés. 

Beharović Ervin mindehhez hozzátette, hogy 120 millió dináros szuficit valósult meg, ami a pontos tervezés eredménye. 

Pótlólagosan került az ülés napirendjére a 2022-es költségvetés módosítása. Erre olyan nyertes pályázatok módosítása miatt volt szükség, amelyek megvalósulásához az önrész értékét növelnie kellett az önkormányzatnak, magyarázta a frakcióvezető, s rámutatott, hogy a közösség igényeinek megfelelő ökopark épült a Gödrökben, valamint informatikai beruházás zajlik az ifjúsági otthonban. 

Az ülésen rendeletjavaslat született a községi páciensek jogvédelmi tanácsosáról. A horgosi Tisza Menti Vízművek üzletviteli programjának második módosítását is elfogadták a képviselők, de szó volt a közvállalatok tervezett tevekénységeiről is. Ugyancsak elfogadták a mezőgazdasági területek vádelmének, rendezésének és használatának 2022-es évi programját is. 

Bővebben: 


Elfogadta a 2021-es büdzsé zárszámadását a magyarkanizsai községi képviselő-testület

Elfogadták a költségvetést Magyarkanizsán




Fotó: Puskás Károly