Nyílt fölhívás autós gyerekülések odaítélésére

2022.07.15.
  

NYÍLT FÖLHÍVÁST

TESZ KÖZZÉ A MAGYARKANIZSA KÖZSÉG ÚTJAIN ZAJLÓ KÖZLEKEDÉS BIZTONSÁGÁNAK ELŐMOZDÍTÁSÁT SZOLGÁLÓ AUTÓS GYERMEKÜLÉSEK 2022. ÉVI KIOSZTÁSÁRA

 

A nyílt fölhívás címzettjei azok az állandó lakóhellyel Magyarkanizsa község területén rendelkező szülők, akiknek gyermeke 2021. január 1. és 2021. december 31. között született, a felhívás célja pedig európai szabvány szerint gyártott  autós gyermekülések kiosztása.

 

            A személygépkocsiba való gyermekülés műszaki jellemzői:

9–36 kg súlyú gyermekek számára való
az autós gyermeküléseket minősítő ЕCЕ R44/04 tanúsítvánnyal rendelkezik


Autós gyermekülés elnyerésének feltételei:

az egyik szülőnek rendelkeznie kell személygépkocsival;
az egyik szülőnek Magyarkanizsa község területén kell állandó lakóhellyel rendelkeznie;
a gyermek 2021. január 1. és 2021. december 31. között született.


            A pályázáshoz benyújtandó iratanyag:

a szülő személygépkocsi-tulajdonának bizonyítéka (forgalmi engedély elektronikus olvasata)
az egyik szülő Magyarkanizsa községben állandó lakóhellyel rendelkezik (személyi igazolvány elektronikus olvasata vagy lakóhely-igazolás)
a gyermek születési anyakönyvi kivonata (fénymásolatban)
munkanélküli szülő esetén a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hatósági bizonyítványa, gyermekét egyedül nevelő szülő esetén a Magyarkanizsai Szociális Központ hatósági bizonyítványa.


A nyílt fölhívás teljesítéséhez szükséges eszközöket a magyarkanizsai községi költségvetés a Magyarkanizsa község területén zajló közlekedés biztonságának előmozdítását szolgáló eszközök 2022. évi felhasználási programjában (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 8/2022. sz.) meghatározottak szerint sorolja be, forrásuk pedig a Magyarkanizsa község területén közlekedési szabálysértésekből befolyó eszközök.

A pályázási határidő a 2022. július. 15. és 2022. augusztus 4. közötti 20 nap.

A határidő után beadott jelentkezések a pályázaton nem vesznek részt.

A jelentkezési formanyomtatvány a magyarkanizsai Közigazgatási Hivatala Ügyfélszolgáltató Központjában 2. számú irodájában a 8-as asztalnál munkanapon 8.00 és 14.00 óra között vehető át, vagy letölthető a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos honlapjáról.

A jelentkezéseket postai úton a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal címére (Fő tér 1, 24420 Magyarkanizsa) „Gyermekülés-pályázat” megjelöléssel vagy személyesen a magyarkanizsai Közigazgatási Hivatala Ügyfélszolgáltató Központjában (2-es iroda, 8-as. asztal) kell benyújtani.

A nyílt fölhívást közzé kell tenni a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos világhálós honlapján és a városháza hirdetőtábláján.

A magyarkanizsai községi közúti közlekedésbiztonsági tanács jegyzőkönyvbe foglalja a nyílt fölhívásban előírt feltételeket teljesítő pályázók javasolt névsorát.

Az autós gyermekülések kiosztásáról a Magyarkanizsai Községi Tanács hoz határozatot.

AZ AUTÓS GYERMEKÜLÉSEK KIOSZTÁSAKOR A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÜGYNÖKSÉG SZAKEMBEREI KÉPZÉST TARTANAK AZ AUTÓS GYERMEKÜLÉSEK SZABÁLYOS HASZNÁLATÁRÓL ÉS BESZERELÉSÉRŐL.

 

            Az autós gyermekülések kiosztásában elsőbbséget élveznek: az ikergyermekek szülei, a gyermeküket egyedül nevelők és a munkanélküliek, aminek feltétele: munkanélküliek esetén a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hatósági bizonyítványának, gyermeküket egyedül nevelők esetén a Magyarkanizsai Szociális Központ hatósági bizonyítványának benyújtása.

 

Fejsztámer Róbert, s.k.

polgármester

 

   

 



Felhívás

Jelentkezési űrlap

Határozat a gyermek autós ülések odaítéléséről a 2022-es évben