Megjelent az energiahatékonysági pályázat

2022.07.19.

Megjelentette Magyarkanizsa önkormányzata az energiahatékonysági pályázatát, melynek keretében hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére és napkollektorok beépítésére igényelhető támogatás, augusztus harmadikáig. 

Öt területen tudnak pályázni Magyarkanizsa község polgárai a napokban megjelent energiahatékonysági pályázaton. A pályázat keretösszege 10 millió dinár. A családi házak és lakások energiahatékonyságának növelését célzó támogatás egyik legfőbb kritériuma, hogy az adott épület legalizálva legyen. 
Papdancsó Igor, az energiahatékonysági projektbizottság tagja elmondta: „Egy apró könnyítés ez esetben, mivel a kataszter és az önkormányzat által kiadott végzések között általában van némi elcsúszás az idő szempontjából, ezért elég a pályázáshoz egy jogerős legalizációs végzés vagy használatba vételi engedély.” 

A külső ablakok, ajtók cseréjére legfeljebb 140 ezer dinár igényelhető, földgáz kazánok vagy biomassza kazánok beszerzését és felszerelését, illetve a meglévő fűtőtest cseréjét 50 százalékban támogatják. A családi házak és lakások meglévő csőhálózatának, a radiátorok fűtőtestjeinek és kísérő eszközeinek a lecserélésére legfeljebb 120 ezer dinár igényelhető. A hőpumpák és a fűtési rendszer kiegészítőinek beszerzéséhez és beépítéséhez 250 ezer dinár kérhető. A napkollektorok megvételére és felszerelésére, valamint a családi házak fűtési rendszeréhez kapcsolódó berendezésekre 140 ezer dinár támogatás igényelhető. 

Csőke Rudolf, az energiahatékonysági projektbizottság koordinátora elmondta: „Az augusztus harmadikai pályázati határidőt követően két, három héten belül meg kell alkossuk az előzetes ranglistát, ami már magában foglalja azt a terepi bejárást, ahol a bizottság albizottságokra leosztva meggyőződik arról, hogy a helyszín megegyezik a pályázatban lefektette paraméterekkel, ezt követően a nyertes pályázókkal a rangsorolás és a pontozást követő nyertes pályázókkal hármas szerződés köttetik.” 

A kérvények átadásának határideje augusztus 3-a, ezt a Városházára kell eljuttatni a pályázónak. A jelentkezési űrlap megtalálható Magyarkanizsa honlapján, valamint a helyi közösségek irodájában is. A pályázati felhívással kapcsolatos bővebb információt az érintettek a www.kanjiza.rs honlapon kaphatnak. 

Bővebben: 


Megjelent az energiahatékonysági pályázat Magyarkanizsa községben

Energiahatékonysági pályázat Magyarkanizsán