Grund: közösségi – és játszótér a fiataloknak!

2022.08.11.
   

Augusztus 10-én délután az egykori disznópiac, ahogy a helyiek ismerik, teljesen megtelt családokkal, akik ki is próbálták az új játszótéri elemeket, az új közösségi tér és ökopark elemeit. A tizenöt millió dináros beruházás nagy részét az önkormányzat biztosította, míg a NIS Kőolajipari Részvénytársaság az Együtt a közösségért program keretében 5 millió dinárra támogatta a megvalósulását.

A projekt lebonyolítója a helyi Landart civilszervezet volt, amely a helyiek, a szülők és a fiatalok igényeihez mérten alakította ki a területet. A legkisebbeknek egy biztonságos játszóteret, az ifjúságnak pedig egy barátkozásra alkalmas területet hoztak létre.

Sáfrány Túrú Ágnes, a Landart civilszervezet elnöke: "Mindenképpen az volt a koncepció, hogy meghagyjuk a játszóteret, mivel az volt előzőleg is, megszületett egy új kívánság, ugyanis az ifjúság szeretett volna egy térrészt magának, és ezek az új elemek amit láttok a játszótérről külön elválasztva, ezek e célból születtek meg."

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: "Én örülök annak, hogy megtaláltuk a NIS-ben a társfinanszírozót ehhez az ötlethez és örülünk, annak, is hogy a mai napi megnyitón ennyire szép számban, ennyire sokan megjelentek és az arcokat elnézve, nagyon élvezik a térnek az adottságait."

A közösségi tér már várja a játszani vágyókat, és amint az időjárás megengedi a zöld övezet is elkészül.

Bővebben:

 


Grundolhatnak a magyarkanizsaiak

Grund: közösségi – és játszótér a fiataloknak!