Betekintés a választói különnévjegyzékbe

2022.09.08.
 

A nemzeti kisebbségi nemzeti tanácsokról szóló törvény 47. és 48. szakasza (A Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 72/09., 20/14 – AB-határozat, 55/14. és 47/18. szám), A nemzeti kisebbségi választói különnévjegyzék vezetésének módjáról szóló szabályzat 7. szakasza (A Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 61/18. szám), A nemzeti kisebbségi nemzeti tanácsok tagjainak megválasztására irányuló 2022. november 13-i választás kiírásáról szóló döntéssel összhangban (A Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 100/202. szám) a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal közzéteszi az alábbi

 

ÉRTESÍTÉST A VÁLASZTÓI KÜLÖNNÉVJEGYZÉKBE VALÓ BETEKINTÉSRŐL

 

A nemzeti kisebbségi nemzeti tanácsok tagjainak megválasztására irányuló választás kiírásáról szóló döntés 2022. november 13-át jelölte meg a választások napjának, azzal, hogy az albán, az askáli, a bosnyák, a bolgár, a bunyevác, a vlach, a görög, az egyiptomi, a magyar, a német, a lengyel, a roma, a román, a ruszin, az orosz, a szlovák, a szlovén, az ukrán és a cseh kisebbségi közösség közvetlenül választhatja meg nemzeti tanácsát, a gorán, a macedón, a horvát és a montenegrói nemzeti közösségek pedig elektori választást tartanak.

A Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal, mint a Magyarkanizsa község területére vonatkozó választói különnévjegyzék vezetésére jogosult szerv, közszemlére teszi a Magyarkanizsa község területére vonatkozó választói különnévjegyzéket.

A választói különnévjegyzékbe Magyarkanizsa község, Főtér 1. sz. alatt található épületének 2. sz. irodájában lehet betekintést nyerni. Az állampolgárok a választói különnévjegyzékbe betekintést és változtatást kérhetnek munkanapokon 8.00 és 15.00 óra között 2022. szeptember 6-ától kezdődően 2022. október 28-ával bezárólag.

A választói különnévjegyzékbe való betekintés a személyes adatok védelmét szabályozó törvény rendelkezéseivel összhangban elektronikus úton is megtehető az Emberi-, kisebbségjogi és társadalmi párbeszéd minisztériumának honlapján (https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs/) az egységes személyi törzsszám, valamint a személyazonosító igazolvány számának megadásával.

A választói különnévjegyzékben bejegyzés, törlés, módosítás, kiegészítés vagy javítás igényelhető a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatalban minden munkanapon 2022. október 28-án 24.00 óráig bezárólag, amikor a választói különnévjegyzéket vezetni illetékes szerv azt határozattal lezárja.

A választói különnévjegyzék 2022. október 28-ai lezárásától a választás napját megelőző 72. óráig a névjegyzékben eszközölendő bárminemű változtatást az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium a községi közigazgatási hivatalon keresztül illetékes megtenni, 2022. november 9-én 24.00 órával bezárólag.

A választói névjegyzékbe való betekintést, összehangolást végző felhatalmazott személy köteles a személyes adatok védelméről szóló törvény rendelkezései szerint eljárni.


Мarija Milovanović,
a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal vezetője



2. sz. Adatlap a választói különnévjegyzékbe való felvételhez