Nagy Szebasztián is világbajnok!

2022.09.13.
 

A magyarkanizsai Nagy Szebasztián aranyérmet szerzett a belgrádi birkózó-világbajnokságon. A Szerbia színeiben versenyző sportoló a grúz Leri Abuladzét győzte le a döntőben. A vajdasági birkózó 3:1-es végeredménnyel a 63 kilogrammos súlycsoportban ért el első helyezést. „Nem minden jutott még el a kis fejembe, hogy mi is történt. Azt tudom, hogy legyőztem a döntőben Abuladzet, de nekem ebben a pillanatban most olyan érzésem van, mint februárban Bulgáriában, de ahogy látom a szurkolókat, az edzőimet, kezd leesni, hogy világbajnok vagyok” - mondta Nagy Szabasztián a verseny után.

Nemes Máté is világbajnoki címet szerzett Belgrádban. A zentai birkózó nagy csatában 4:0-ás hátrányból fordítva 5:4-re nyert a 76 kilogrammosok versenyében. Ellenfele a világbajnoki címvédő és olimpiai bajnok iráni Mohamedrezu volt. Nemes Máté az Európa-bajnoki arany után ezúttal a vb-elsőséget is megszerezte. Az övé volt Szerbia negyedik aranya a belgrádi tornán.

Szerbia ezzel már négy aranyéremnél jár, ugyanis vasárnap a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Ali Arsalan, 87 kg-ban pedig a címvédő Zurabi Datunashvili diadalmaskodott.


Bővebben:

 


Birkózás: Világbajnok a zentai Nemes Máté és a magyarkanizsai Nagy Szebasztián is

Birkózó-vb: Nagy Szebasztián és Nemes Máté is aranyérmes

Nagy Szebasztián és Nemes Máté is világbajnok!!!