Sikeres volt az energiahatékonysági pályázat

2022.09.22.
 

Magyarkanizsa községben hetvenheten pályáztak sikeresen az energiahatékonysági pályázaton. Nyílászárók cseréjére, földgáz- és biomasszakazánok beszerzésére és felszerelésére, a meglévő csőhálózatának, a radiátorok fűtőtestjeinek és kísérő eszközeinek a lecserélésére vagy új beépítésére, hőpumpák és a fűtési rendszer kiegészítőinek beszerzésére és beépítésére, valamint napkollektorok beszerzésére és beszerelésére pályázhattak a község lakosai.

A pályázat iránt nagy volt az érdeklődés. Több mint 110-en jelentkeztek Magyarkanizsa község területéről, akik közül aztán 77 sikeres pályázó került ki. Csőke Rudolf, a magyarkanizsai közigazgatási hivatal munkatársa elmondta, hogy hat kivitelező végzi majd el a munkálatokat a község területén.

- Első körben volt egy pályáztatás a kivitelezők irányába, majd azt követte a lakossági pályázati kiírás. A formai és a pályázati anyag elbírálását követően volt egy első körű terepbejárás, ahol a bizottság meggyőződött az adatok hitelességéről, és ezt követően született meg a nyertesek végleges listája. A kifizetés pedig úgy fog zajlani, hogy gyakorlatilag a pályázó önrésze kerül első körben befizetésre a kivitelező irányába, ez pedig két részletben fog megtörténni, a kivitelezés kezdete előtt, illetve a kivitelezés végén. Ekkor a kivitelező jelezni fogja az önkormányzatnak, hogy a beruházást elvégezte, ezt követően a bizottság egy második terepbejárást követően megállapítja, hogy a beruházás rendben, szabályszerűen el lett végezve, ezt követően pedig mi utaljuk az állami támogatási részt közvetlenül a kivitelezőnek.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy az állam által biztosított 5 millió dinár mellett az önkormányzat további 5 millió dinárral járult hozzá a pályázati keretösszeghez.

- Hogy ha a minisztérium újra országos szinten megfelelő mennyiségű pénzt biztosít erre, akkor biztos vagyok benne, hogy Magyarkanizsa ebből nem fog kimaradni, mivel községi és önkormányzati szinten is fontos az, hogy minél energiatudatosabbak és energiahatékonyabbak legyünk mindannyian. 
Magyarkanizsa községben egyébként a nyílászárók cseréjére irányuló pályázat volt a legnépszerűbb.

 

Bővebben:

 


Sikeres volt az energiahatékonysági pályázat Magyarkanizsa községben

Magyarkanizsán döntöttek, ki kap energiahatékonysági támogatást

Hetvenhét nyertes, ötmillió dinár

A sikeres pályázók aláírták a szerződést




Fotó: Puskás Károly