Meg szeretné előzni a mezei károkat a képviselő-testület

2022.10.28.
 

Rendeletjavaslatot fogadott el a községi képviselő-testület az október 27-én megtartott ülésén, amellyel módosította és kiegészítette a mezőgazdasági földterületek, felszerelések és létesítmények védelmére, valamint a mezei károk felszámolására irányuló korábbi intézkedéseit.  
Pletikoszity Tibor, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezetője az ülés utáni sajtótájékoztatón elmondta: 
- Változások lesznek a községi földterületekben kárt okozók szankcionálásában. Ugyanez vonatkozik az eszközökben és az objektumokban kárt okozókra is. Meghatározott kártérítést kell fizetni az utak állapotában kárt tevőknek, akár egyéni termelőkről, akár vállalkozásokról legyen szó. Erre a nagyon gyakran kiszántott mezei utak helyreállítása miatt van szükség. 
Az ülésen egyébként 12 pont szerepelt a napirenden. 
- Az első napirendi pont egy új képviselőnk, Sőreg Anita kinevezése volt. Ő Dobó Ellát váltja, aki községi tanácstagként folytatja a munkáját. Mindkettőjüknek sikeres munkát kívánok. A Tisza Menti Vízműveknek jóváhagytuk, hogy harmadszor is megváltoztassa idei munkaprogramját, amire a megnövekedett anyagszükséglet miatt volt szükség - ismertette Pletikoszity Tibor. 
Elmondta, elfogadták az Alapfokú Zeneiskola, valamint a Gyöngyszemeink iskoláskor előtti intézmény éves jelentéseit és beszámolóit. Elfogadtak továbbá még egy cselekvési tervet, ami a Magyarkanizsa községben élő romák helyzetének javításáról szól és amely 2022-2026-os időszakra vonatkozik - fogalmazott Pletikoszity Tibor. 
Bővebben: 

 


Mezőgazdasági témák a magyarkanizsai képviselő-testület ülésén