Átadták az OZ Smart City IT-központot Magyarkanizsán

2023.06.21.
 

A beruházás értéke 24 millió dinár, ebből 20 milliót a Tudományos, Technológiai Fejlesztési és Innovációs Minisztérium biztosított, valamint a projekthez további 4 millió dináros önrésszel járult hozzá a magyarkanizsai önkormányzat. 
Az IT-központot a magyarkanizsai OZ - ifjúsági iroda székházában kapott helyet. A projekt magában foglalta a számítástechnikai eszközök és bútorok beszerzését, a belső átalakítást és felújítást, valamint az IT-központ weboldalának elkészítését. 
Az ünnepélyes megnyitón a helyi illetékesek mellett részt vett Vladimir Radovanović segédminiszter és Jovan Milić tanácsadó, valamint az újvidéki Tudományos Technológiai Park igazgatója, Nebojša Drakulić is. 
Fejsztámer Róbert polgármester kijelentette: „Én bízom benne, hogy valóban egyrészt a minisztériumi támogatás és háttér megmarad az elkövetkező időszakban, másrészről pedig bízom benne, hogy az az új kapcsolatfelvétel, ami most az újvidéki tudományos központtal megtörténik, az egy olyan pluszt tud hozni a magyarkanizsiaknak, itt a fiataloknak és nem csak a fiataloknak, akik fejlesztéssel, innovációval vagy éppen új vállalkozás megnyitásával szeretnének foglalkozni.” 

 


Átadták az OZ Smart City IT-központot Magyarkanizsán

A legkorszerűbb technológiák Magyarkanizsán




Fotó: Puskás Károly