Korszerű berendezések a nőgyógyászati rendelőnek

2023.07.20.
 

A NIS tavalyi „Együtt a Közösségért” programjának keretében a magyarkanizsai és a horgosi egészségügyi rendelők szükségleteire új ultrahang készülék, CTG készülékek, valamint a fogyatékkal élő nők számára is alkalmas nőgyógyászati asztalok kerültek beszerzésre, ezáltal pedig javultak a diagnosztikai lehetőségek és az elvégezhető rendszeres vizsgálatok száma is megnövekedett. 
A NIS, a magyarkanizsai önkormányzat és az Egészségház együttműködésének köszönhetően megvalósuló fejlesztéseket szerdán sajtótájékoztató keretében mutatta be Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője, Milan Borenović, a NIS munkatársa és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester. 
Gyólay Karolina köszönetet mondott az önkormányzatért és a NIS-nek az 5 millió dináros támogatásért. A pénzből a nőgyógyászati rendelőbe vásároltak különféle készülékeket és berendezéseket. 
- Két hidraolikus nőgyógyászati ágyat kaptunk, illetve két CTG gépet. Ezek ikerterhességeknél a babák szívritmusát, illetve a méh összehúzódását is mérik, ami nagyon fontos. Ilyen gépünk eddig nem volt. Emellett kaptunk még egy ultrahang készüléket is, így két rendelőt is teljesen fel tudunk szerelni, a magyarkanizsait és a horgosit is. A nők ellátásával így elősegíthetjük a céljaink elérését, ami a natalitás növelése - sorolta az igazgatónő. 
Milan Borenović a NIS képviseletében elmondta, hogy nagyon örülnek, amikor Magyarkanizsa polgárainak is segíthetnek, a község jövendőbeli lakóit is beleértve, akik majd ezután fognak megszületni. Ez már a 98. projekt volt, amit Magyarkanizsán megvalósítottak, s terveik szerint folytatják majd az ilyen jellegű programokat. 
Fejsztámer Róbert polgármester is kifejezte örömét, hogy minden évben megtalálják a közös hangot a NIS Kőolajipari Vállalattal. 
- 2009 óta működünk együtt, s azóta minden évben van olyan projektum, ami a közösséget fejleszti. Az idei évben 5 millió dinár értékben az egészégház számára történt eszközbeszerzés. Bízom benne, hogy az elkövetkező években is ugyanilyen jól tudunk majd együttműködni, hisz minden találkozáskor már a következő évet is megbeszéljük. Így már tudjuk, hogy 2024-ben is a NIS Kőolajipari Vállalat támogatni fogja a közösségünket, több mint valószínű, hogy nagyobb összeggel, már nem 5 millió dinárral, hanem 8 millió dinárral. Remélem, hogy az együttműködésünk 15. évében is ugyanolyan jó projektekről tudunk majd beszámolni, mint idén is, amikor a natalitás volt középpontban, illetve a nők egészsége, s a terhesség egészségügyi szempontból való magasabb szintű szakmai felügyelete - mondta Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester a készülékek és berendezések ünnepélyes átadásán. 

 


Korszerű berendezések a magyarkanizsai és horgosi nőgyógyászati rendelőknek

Korszerű eszközökkel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház nőgyógyászati részlege

Jobban felszerelt nőgyógyászat

Egészségügyi fejlesztések Magyarkanizsán és Horgoson




Fotó: Puskás Károly