Hamarosan kiírják a lakossági energiahatékonysági pályázatot

2023.08.31.
 

A szerbiai Bányászati és Energetikai Minisztérium idén is támogatja Magyarkanizsa önkormányzatát a lakóépületekre, családi házakra és lakásokra vonatkozó energiahatékonysági program kivitelezésében, amelynek összértéke – az önkormányzati önrésszel együtt – 10 millió dinár. 
A kivitelező cégek számára kiírt felhívás már megjelent, a polgárok pályázatának várható időpontja pedig szeptember eleje. Az ezzel kapcsolatos információkat Csőke Rudolf programkoordinátor szerdai sajtótájékoztatóján ismertette. 
A 2023-as évre előirányzott energiahatékonysági projekt, amely elsősorban a családi házakat és lakásokat érinti, a múlt héttel kezdetét vette, mondta el sajtótájékoztatóján Csőke Rudolf. 
- Múlt héten, szerdán kiírták a pályázatot azon cégek, azaz potenciális kivitelezők részére, amelyek a pályázat következő szakaszában, amikor meghirdetik a pályázatot a polgárok számára is, választható kivitelezőként állnak majd a lakosság rendelkezésére. A cégek részére a pályázat továbbra is nyitott, lehetőség van újabb beadványok átadására, azaz bővülhet a kivitelezők listája - hívta fel rá a figyelmet a koordinátor. 
A lakossági pályázatok kiírása a legfrissebb minisztériumi információk szerint két héten belül meg fog történni, hangsúlyozta Csőke Rudolf. 
- Kérjük a polgárokat, kísérjék figyelemmel a közösségi oldalakat, a médiát. Nagyvonalakban ugyanazok lesznek a kritériumok, mint a tavalyi pályázat során, illetve a támogatási része is nagyjából nagyságrendileg ugyanaz lesz, illetve ugyanazokra az energiahatékonysági intézkedésekre lehet majd pályázni, mint 2022-ben. 
Tavaly egyébként a következőkre lehetett pályázni: Energiahatékonysági intézkedések: nyílászárócsere, épület kültéri szigetelése; épülettetőtér szigetelése; kazáncsere, illetve új beépítése; hőpumpa beépítése; központi fűtés cseréje és kiépítése; szolár kollektor telepítése; napelem telepítése. 
A polgárok bővebb információt kaphatnak személyesen Magyarkanizsán, a Városháza 8-as számú irodájában 8.00-12.00 óra között, vagy a következő telefonszámok egyikén: 
• 024 4 875 166 / 247-es mellék 
• 064 806 2130 (Papdancsó Igor) 
• 064 806 2168 (Keiper Ildikó) 
• 064 806 2075 (Bilić Radmila) 
• 064 806 2074 (Csőke Rudolf) 
Mivel a pályázat során ugyanazon dokumentumok kellenek, mint tavaly, azok beszerzését már ajánlatos akár most megkezdeni, hogy az elsők között tudja a polgár benyújtani pályázatát. 

 


Hamarosan Magyarkanizsán is kiírják a lakossági energiahatékonysági pályázatot

Energiahatékonysági támogatás

Energiahatékonysági pályázat

Jelentkezhetnek a kivitelezők az energiahatékonysági pályázatra Magyarkanizsa községben




Fotóalbum: Puskás Károly