Korszerűsítik a közvilágítást Magyarkanizsán

2023.09.21.
 

Hosszútávú szerződést kötött a magyarkanizsai önkormányzat a község közvilágításának modernizációjára és annak fenntartására. Az innovatív LED technológia alkalmazásának köszönhetően a jövőben jelentősen csökkennek majd a költségek, éves szinten 1,5 millió kWh-tal kevesebbet használ majd el a község a villamosenergiából. 
Hamarosan Magyarkanizsa község területén modernizálják a közvilágítást, mindezt a fenntarthatóság jegyében. Az erről szóló 15 évre vonatkozó szerződést szerdán írták alá Magyarkanizsán. Fejsztámer Róbert polgármester ennek kapcsán elmondta: „A mai naptól kezdve történnek meg azok az előkészületek, amik alapján a közvilágítást fogjuk égőcserével, hogy nagyon egyszerűen fejezzem ki magam, modernizálni. Egyrészről a környezettudatosság szempontjából is, hiszen, ha kevesebb energiát használunk, akkor kevesebbet szennyezzük a környezetünket, másrészről pedig energetikai hatékonysági szempontból is, aminek pénzügyi vonala van.” 
Magyarkanizsa község a 23. község az országban, ahol ezt az együttműködést sikerül megvalósítani. 
Obrad Tadić, a kivitelező cég igazgatója elmondta: „A mi befektetésünk 1 millió 660 ezer euró. Mindent biztosítottunk, most már csak meg kell kezdeni a munkálatokat. A megtakarítás 78 százalékos az energiából, amit tudhatunk, ez sokat jelent az energiaválságos időszakban, és ebbe minden helyi közösség beletartozik, mint ahogy a polgármester is mondta.” 
A szerződés aláírásánál jelen volt Magyar József Magyarország belgrádi nagykövete is: „Ma, amikor arról beszélünk, hogy mennyire közeli a két nép vagy a két ország egymáshoz, legyen elegendő az kiemelni, hogy a tavalyi évben a mindennapjainkat meghatározó gazdaság vagy az üzleti kapcsolatok és benne a kereskedelem és az áruforgalom tekintetében, közel 6 milliárd euró volt a tavalyi áru forgalom.” 
A munkálatok a napokban meg is kezdik. Az illetékesek szerint az év végéig elkészül a közvilágítás modernizácója a község területén. 

 


Korszerűsítik a közvilágítást Magyarkanizsán

Innovatív és költséghatékony

A közvilágítás korszerűsítése Magyarkanizsán

Aláírták Magyarkanizsa község közvilágításának korszerűsítéséről szóló hosszú távú szerződést




Puskás Károly fényképei