A vértanúkra emlékeztek Magyarkanizsán

2023.10.09.
 

Magyarkanizsán, a Nagytemetőben, az aradi vértanúk fából faragott domborművénél tisztelegtek idén is a helybeliek a tizenhármak emléknapján, pénteken délután. Az egyházi megemlékezést Palatinus István plébános tartotta, majd az 1849. október 6-án kivégzett Poeltenberg Ernő életútját Kávai Szabolcs történész ismertette. 
Az alkalmi kultúrműsort követően, amelyben felléptek a zeneiskola és az általános iskola tanulói és tanárai, Magyarkanizsa önkormányzata, a szabadkai magyar főkonzulátus, a Magyar Nemzeti Tanács, a magyarkanizsai helyi közösség, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség központi, községi és zentai szervezetének képviselői, az oktatási intézmények képviselői, a helybeli pedagógus egyesület és a nyugdíjasok községi szervezetének vezetői, valamint a Polgári Párbeszéd Polgári Egyesület tagjai koszorúzták meg az emlékhelyet. Közreműködtek a magyarkanizsai cserkészcsapat tagjai. 
A megemlékezés a Szózat eléneklésével ért véget, amit a Cifraszűr vegyes kórus tagjai adtak elő. A koszorúzás után, kora este a Művészetek Házában a szegedi Giovani Artisti Kamaraegyüttes ünnepi hangversenyére kerül sor az emléknap alkalmából. 

 


A vértanúkra emlékeztek Magyarkanizsán is

Poeltenberg Ernő életútja a magyarkanizsai megemlékezés középpontjában

„Szép deputáció megy Istenhez a magyarok ügyében reprezentálni.”




Fotóalbum: Puskás Károly